Bridgeschool start 15e seizoen

2 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Niet alleen golfers, tennissers, squashers, fitnessbeoefenaars en zaalsporters maken volop gebruik van het Driebergse Health Center Hoenderdaal. Ook honderden denksporters bezoeken wekelijks het sportcomplex in Driebergen om zich bezig te houden met hun favoriete sport en wel Bridge: fitness for the mind.

Cursus voor beginners en gevorderden DRIEBERGEN - Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug start in september het 15e seizoen met een een uitgebreid cursusaanbod. Zowel beginners als gevorderden kunnen op de school terecht voor opleidingen die met de bridgesport verwant zijn.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je niet alleen veel plezier kunt beleven, het is ook een denksport die de geest sterk oefent. Dat het bridge op Hoenderdaal zo´n grote vlucht heeft genomen is het gevolg van de jarenlange intense samenwerking met bridgeschool de Driebergse Heuvelrug, één van de grootste bridgeopleidingsinstituten in Nederland. Deze samenwerking en de speciaal daarvoor ingerichte zalen hebben tot gevolg gehad dat de denksport bridge volledig is geïntegreerd in het sportcentrum.

Bridgeschool

De bridgeschool staat onder leiding van Barbara Kingma. Zij is een begrip in de bridgewereld. De cursisten zijn afkomstig uit meer dan 40 gemeenten in de regio.

Barbara maakt gebruik van een uniek en omvangrijk lespakket waarin zowel de aankomende als de wat meer ervaren bridge speler alle mogelijkheden wordt geboden voor verdere kennisopbouw. Bijzonder is dat de cursussen worden gegeven met behulp van computeranimaties (met behulp van Powerpoint) waardoor het leren van het spel nog nooit zo gemakkelijk is geweest.

Na een jaar van intensief voorbereidingswerk is het volledige opleidingspakket van oud-wereldkampioen Berry Westra op deze wijze voor de cursisten beschikbaar (als enige in Nederland). Ooit debuteerde Berry Westra als jongste speler aller tijden(19) in de hoogste afdeling van de vaderlandse bridgecompetitie. Kroon op zijn carriere is de wereldtitel viertallen in 1993. Hij is hoofd redacteur van het toonaangevende puzzel-instructieblad: Bridge Beter Magazine en schrijver van vele bridgeboeken.

Netwerk

Omdat de bridgeschool vanaf het begin de cursisten stimuleert thuis te oefenen met medestudenten, ontstaat als vanzelf een netwerk dat jarenlang plezierig met elkaar optrekt, ook als zij hun bezoek aan de bridgeschool, vaak tijdelijk, hebben gestaakt. Leerlingen komen regelmatig terug om hun kennis uit te breiden of de opfriscursus te volgen.

Het 15e seizoen start in september met een uitgebreid cursusaanbod. Gezien de belangstelling is het aan te raden niet lang te wachten met inschrijven.

Beginners kunnen terecht op dinsdagmiddag, woensdagmiddag en woensdagavond. Gevorderden op maandagavond, donderdagmiddag en vrijdagmiddag en de ‘pluscursus’ wordt gegeven op maandagmiddag, donderdagmorgen en vrijdagavond.

uVoor meer informatie kunnen belangstellenden surfen naar de informatievolle website www.BarbaraKingma.nl, bellen met Barbara Kingma, 030-6564587 of mailen naar Kingmaas@planet.nl.

advertentie
advertentie