Degradatie SVL nu erg dichtbij

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Na een afwachtend begin op het neutrale terrein van SVMM uit Maarn nam SVL langzaam maar zeker het initiatief. Door het stugge verdedigen van Candia lukte het de Langbroekers niet om het overwicht in een doelpunt om te zetten. Candia deinsde er ook niet voor terug stevige maatregelen te nemen. Dreigde er gevaar voor het Rhenense doel dan schroomde men niet om er een overtreding te wagen.

Geflatteerd verlies in finale nacompetitie LANGBROEK - Voor de voetballers van SVL is het slotstuk van de nacompetitie op een teleurstelling uitgedraaid. Door een geflatteerde 0-1 nederlaag tegen Candia uit Rhenen lijken de Langbroekers alsnog te degraderen. Door een speling van het lot -in Noord-Holland trok een team zich uit de competitie terug- krijgt SVL toch nog een extra kans in een mini-toernooitje.

Dat ondervond bijvoorbeeld Rob Hagelaar die een vrije baan richting het doel gevonden dacht te hebben. De vrije trap, op de rand van de 16 meter, belandde helaas in de muur. Schoten van Remco Noordam en Roy van Cooten werden op het laatste moment door Candia verdedigers gekeerd. En dan gaat een onverbiddelijke voetbalwet tellen en valt het doelpunt aan de andere kant. Uit één van de verre trappen vanuit de Candia verdediging werd, door een misverstand in de SVL verdediging, Candia in het zadel geholpen. Keeper Geert Willem Merkens kwam buiten het strafschopgebied om de bal weg te trappen, maar hij raakte de bal niet goed en doordat twee SVL verdedigers tegen elkaar aan botsten zag de Candia-spits opeens een leeg doel voor zich, 0-1.

SVL begon na de thee meteen het eigen, vertrouwde spelletje te spelen met goed combinerend voetbal. Dat leverde bijna onmiddellijk een enorme kans op, via een schot van Rob Hagelaar. De inmiddels kansloze keeper Arno Dupré werd op de doellijn bijgestaan door Robin van de Berg die de bal keerde. Even later had dezelfde keeper het geluk dat de kopbal van Roy van Cooten via zijn handen tegen de paal het veld weer in ketste. Candia raakte daardoor behoorlijk in paniek met als resultaat nog wel de nul maar twee gele kaarten, één voor hands, rand 16 meter en één voor het neerleggen van de doorgebroken Nick Hardeman. Daarna had men ook nog de pech met een schot dat via binnenkant paal het veld weer in kwam.’

Trainer Pieter Barte probeerde met het wisselen van Roy van Cooten voor Jacob Wolfswinkel nog een doelpunt te forceren. En ook Fabio Bovo werd nog ingebracht voor David Bouwmeester, het mocht allemaal niet meer baten. Ook het stiftje van Nick Hardeman over de uitkomende Candia keeper wilde niet meer lukken en plofte op het dak. Het misverstand tikt achteraf wel zwaar aan, want Geert Willem Merkens heeft maar één keer in hoeven te grijpen bij een doelpoging van Candia. Voor de rest was SVL veel sterker, maar als je vergeet te scoren, loop je het risico het deksel op de neus te krijgen.

Door het wegvallen van een team in Noord Holland krijgt SVL nog een kleine mogelijkheid om zich te handhaven. Maar dan zal de ploeg komende zaterdag in een toernooitje met Delta Sport, AMVJ en SVAP de kansjes die men krijgt wel benutten, anders is het over. De plaats is nog niet bekend, maar de wedstrijdjes van 40 minuten vangen aan om 12.00 uur, 13.00 en 14.00 uur.

advertentie
advertentie