Moordenaar Sybine Jansons wil op begeleid verlof

Nieuws

MAARN (JPU) - De rechtbank Midden Nederland behandelde behandelde maandag het verzoek van de officier van justitie om Martin C., de moordenaar van Sybine Jansons uit Maarn, weer 2 jaar op vast te houden in een tbs kliniek. De 50-jarige C. vindt zelf 1 jaar wel genoeg.

Sybine Jansons verdween in 1999 toen ze op de fiets op weg was naar het Revius Lyceum in Doorn. Haar lichaam werd gevonden in het Amsterdam Rijnkanaal. C. heeft nooit iets willen zeggen over deze moord, maar hij werd er wel voor veroordeeld. Het gerechtshof in Amsterdam legde hem in 2003 18 jaar en tbs met dwangverpleging op. Die tbs behandeling is 6 jaar geleden begonnen. Iedere twee jaar beoordeelt de rechtbank de voortgang. C. is er voor uit Nijmegen gekomen waar hij wordt behandeld in de Willem Pompe kliniek.

De officier wil de tbs-termijn opnieuw met 2 jaar verlengen, maar daar is C. het niet mee eens. Hij vertelde dat hij de tbs aanvaardt, maar hij wil een kortere periode. C. voerde aan dat de behandeling helemaal niet opschiet. Hij stelde zelf voor om de tbs met een jaar te verlengen. Dat zet druk op de behandelaren, denkt C. Bovendien wil C. heel graag op begeleid verlof.

De psychologe van de tbs kliniek gaf maandag aan dat zij niks voelt voor begeleid verlof. Ze geeft toe dat C. zijn best doet, maar meedoen en gemotiveerd zijn, zijn volgens haar twee verschillende dingen. C. vertelde aan de rapporteurs dat de vreselijke, delicten zoals de moord op Sybine Jansons, gepleegd zijn door de andere C. Deze persoon bestaat niet meer volgens C. Advocaat Wim Anker benadrukte dat een verlenging van 1 jaar een teken voor Martin C. is dat het goed gaat. Dat zal hem motiveren zijn best te doen om de behandeling voor te zetten. De uitspraak over de verlenging van de tbs behandeling vindt plaats op 29 maart.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04