Sophia Breugem winnaar regionale voorleeswedstrijd

Nieuws

DRIEBERGEN - Sophia Breugem van basisschool De Uilenburcht uit Driebergen is de winnaar van de regionale voorleeswedstrijd geworden. Sophia las voor uit het boek 'Job, iets met verkering en ander gevaar' van schrijfster Marly van Otterloo. De jury vond dat Sophia van alle deelnemers het mooist, best en duidelijkst voorlas. Zij zal op dinsdag 9 april meedoen aan de provinciale voorleeswedstrijd in Theater De Kom in Nieuwegein.

In de regio Zuidoost Utrecht deden 28 scholen mee met de voorleeswedstrijd. Nog nooit deden zoveel schoolkampioenen uit de regio mee. Er waren drie voorrondes nodig zijn om één regionale kampioen te selecteren. Samen met de Bibliotheek Veenendaal organiseerde Regiobibliotheek Z-O-U-T drie voorrondes om te komen tot één regionale kampioen.

Nationale voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 20 jaar. Meer dan 1.000.000 kinderen hebben de afgelopen decennia met veel plezier meegedaan aan de wedstrijd. De wedstrijd begint altijd op school; leerlingen van groep 7 en 8 strijden dan om het schoolkampioenschap. Daarna volgen een regionale en een provinciale voorronde en uiteindelijk de landelijke finale. Van elke provincie doet één kandidaat mee in de landelijke wedstrijd, die dit jaar op woensdag 29 mei in Utrecht plaatsvindt. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 14 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04