Primeur: Het BoekenBanket in Driebergen

Nieuws

DRIEBERGEN - De Boekenweek wordt al sinds jaar en dag ingeluid met het Boekenbal in Amsterdam. Maar voortaan heeft Driebergen door toedoen van Boekhandel Jacques Baas nu ook zijn eigen openingsfeest: Het BoekenBanket. Culinaire boekenliefhebbers kunnen op vrijdagavond 15 maart om 20.30 uur in de boekhandel aanschuiven voor een vijfgangen menu vol streekproducten uitgezocht en bereid door LEKKER en een wijnarrangement verzorgd door Niels Klein van De Kleine Wijnkoperij. De muzikale omlijsting is in handen bij het bekende duo Sans Souci. Verder worden de aanwezigen verrast op een echte boeken- en geschiedenisquiz. Bovendien ontvangen de gasten deze avond een gesigneerd Boekenweekgeschenk en/of Boekenweekessay.

Nog voordat de Boekenweek officieel is begonnen, deelt boekhandel Jacques Baas de eerste gesigneerde Boekenweekgeschenken en -essays uit. Een primeur, omdat overige boekhandels het geschenk en essay pas na de officiële start op zaterdagmorgen 16 maart mogen verstrekken. Boekhandel Jacques Baas is er eerder bij en heeft toestemming van de CPNB gekregen om de week op vrijdagavond 15 maart met het BoekenBanket te beginnen. ,,En daar zijn we heel blij mee", zegt Lars Klein met een grote glimlach. Klein, mede-eigenaar van de boekenwinkel, had geen enkele moeite om andere partijen enthousiast te maken voor zijn idee. ,,Het Boekenbal is al jaren een prachtige traditie ter opening van de Boekenweek. Nu de Boekenweek dit jaar voor het eerst wordt teruggebracht tot een echte week, leek het ons een mooi moment om in Driebergen een nieuwe traditie te starten."

De 78ste Boekenweek draait met het thema 'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden om ons bewogen en roemrijke verleden'. De Boekenweek is verkort en vindt plaats van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart. Kees van Kooten heeft het Boekenweekgeschenk 'De verrekijker' geschreven. Het Boekenweekessay 'De leeuw en zijn hemd' is van de hand van Nelleke Noordervliet.

Naast het BoekenBanket is er tijdens de boekenweek nog veel meer te doen bij Boekhandel Jacques Baas. Op donderdagmiddag 21 maart houdt uitgeverij Cossee van 17.00 tot 19.00 uur de boekpresentatie van 'Het juiste moment', geschreven door Grimbert Rost van Tonningen. Uitgevers en auteur zijn deze middag aanwezig. De auteur zal zijn boek signeren. Vrijdagavond 22 maart om 20.15 uur is Anne Doedens te gast voor een interview en om zijn boek De Geschiedenis van Utrecht, de canon van het Utrechts verleden te signeren.

En de boekenweek wordt op zaterdag 23 maart afgesloten door de tweede Driebergse Boekenmarkt, wederom op het plein voor de boekenwinkel. Nadere informatie is te vinden op www.boekhandelbaas.nl

Aanwezig zijn bij het BoekenBanket kost € 49,50 per persoon. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47