3bergenLOOP komt er weer aan

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De 3bergenLOOP, het jaarlijkse loop- en wandelevenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 maart. De belangstelling voor deze loop wordt ieder jaar groter: dit jaar moest de voorinschrijving al begin februari gesloten worden. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 6 en 12 kilometer en de halve marathon (21,1 kilometer). De AH kidsrun is 1,5 kilometer lang en de wandelaars kunnen kiezen tussen een 5 en een 10 kilometer route. De wandelroutes liggen ook dit jaar vrijwel geheel buiten het parcours van de prestatielopen. Het terrein van Recreatiecentrum 'Het Grote Bos' is weer ingericht als start- en finishlocatie.

Prestatielopen

De halve marathon gaat grotendeels door het prachtige heide-bosgebied van Bornia en Noordhout. De lopers voor de 6 kilometer gaan de Maarnse Berg op, een flinke klim. De 12 kilometer is een pittige loop met enkele heuvels. De deelnemers lopen over bospaden en schelpenpaden, langs zandverstuivingen en langs een prachtige open glooiendevlakte.

Het startsein voor de halve marathon klinkt om 10.30 uur, voor de 6 en 12 kilometer om 11.00 uur. De gelopen tijd wordt ook dit jaar door Racetimer geregistreerd via een éénmalige chip op het startnummer.

Wandelloop en Nordic Walking

De wandelroutes liggen ook dit jaar weer zoveel mogelijk buiten de route van de prestatieloop in de driehoek Driebergen, Doorn en Maarn en zijn voor het grootste deel autovrij. De wandelaars lopen door statige beukenlanen, over het grote veld en over smalle en brede bospaden. Aan het begin van de wandeling gaat men over het grote veld langs de paardenwei met een prachtig uitzicht naar alle kanten. Halverwege de route passeren de deelnemers het jachthuis van Landgoed Beukenrode. Buiten staan vuurkorven en picknickbanken, een uitnodiging om even te pauzeren. In het tweede deel van de wandeling voert de route de deelnemers langs de moestuin van Bartiméus.

Voor de wandelaar met en zonder stokken is de 3bergenLOOP een mooie uitdaging, 5 of 10 kilometer door het bos, over fietspaden en zandpaden. De route is voor 90 procent onverhard.

Evenals vorig jaar is er geen centraal startmoment. Wandelaars kunnen zich inschrijven en meteen daarna op pad met de routebeschrijving.

AH Kidsrun

De kidsrun van de 3bergenLOOP is een vast onderdeel van de winterse bosloop op de Utrechtse Heuvelrug. Individueel werden al mooie tijden neergezet en records verbroken in het bos rond het recreatiecentrum 'Het Grote Bos'. Dit jaar is een rondje van 750 meter uitgezet, zodat iedereen de sportieve bikkels tweemaal kan aanmoedigen. Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven. Voor alle kinderen is er een medaille.

De voorinschrijving van de 3bergenLOOP is dus gesloten. Op 2 maart kunnen mensen zich alleen nog inschrijven voor de AH Kidsrun en de wandelloop. Meer informatie: www.3bergenloop.nl

advertentie
advertentie