Rugbyers van The Pink Panthers de weg kwijt

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De laatste twee weken zitten The Pink Panthers in de verkeerde hoek. Na het sportgala van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 1 februari, waar het eerste team der Pink Panthers werd uitgeroepen en bekroond als beste sportteam van de gemeente 2012 is er een moeilijke periode voor The Pink Panthers aangebroken. Onder de indruk van zichzelf is er laatste week flink getraind om de flow waarin the Pink Panthers verkeerde in december terug te krijgen. Afgelopen zaterdag was het RC Waterland uit Purmerend wat naar Driebergen kwam om de strijd aan te gaan. Met de Kick Off voor the Panthers werd om 15.02 uur gestart met de wedstrijd. Al in de 4e minuut werd de score geopend door de Waterlanders met de eerste try. Conversie werd niet benut: 0-5. Binnen 2 minuten scoorde ook The Pink Panthers na een slalom van full-back Duncan Sherman, via twee passes naar uiteindelijk Russell Baadjies die scoorde. Ook hier geen conversie: 5-5. De gelijke stand was echter van korte duur. Terwijl de Panthers nog in gesprek waren met de scheidsrechter werd een toegekende penaltykick snel genomen door Waterland, waardoor zij wederom een try scoorden, nu met conversie naar 5-12. De omstandigheden veranderden op dat moment aanzienlijk. Dikke sneeuwvlokken vielen uit de lucht en veranderden het groene veld in een witte vlakte, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Het duurde dan ook tot de laatste minuut van de eerste helft voordat er weer gescoord werd. Helaas voor The Pink Panthers was het weer Waterland dat scoorde: 5-17, wat ook de ruststand was.

Wegens de omstandigheden werd deze keer in de rust gebruik gemaakt van de kleedkamers om de aanwezige jeugdspelers van The Pink Panthers de gelegenheid te geven om de lijnen weer zichtbaar te maken. In de tweede helft een gelijk beeld. Waterland op zoek naar zijn vierde try voor de bonus, The Pink Panthers hard werkend als individu, echter als team konden ze elkaar niet vinden. Het resultaat was dat Waterland in de 15de en 29ste minuut de try-line nog wisten te vinden. Waarvan één met conversie waardoor het resultaat eindigde in een verliespartij voor the Pink Panthers met 5-29.

Komende zaterdag moeten The Pink Panthers op bezoek in Hoek van Holland om daar The Hookers te ontmoeten. Kick Off staat op 16.00 uur. Een week later spelen the Panthers weer thuis in Driebergen en ontvangen dan het Leidense DIOK. Kick Off dan 15.00 uur.