Jeugd Elfstedentocht in Doorn

Nieuws

DOORN - Er kon de afgelopen weken volop geschaatst worden. De kinderen hebben al goed kunnen oefenen tijdens de ijsperiode. Zoals de weersverwachtingen nu zijn kan er niet geschaatst worden, dus zal de Jeugd Elfstedentocht op skeelers, rolschaatsen of een stepje verreden worden. Deze tocht zal worden gehouden op zaterdag 9 februari. De aanvang is om 19.00 uur. Inschrijving vanaf 18.30 uur in het clubhuis van de IJsclub in Doorn.

De medewerkers zullen een mooie route uitzetten op de schaatsbaan die door de kinderen, afgelegd moet worden. De baan zal geheel omgebouwd worden tot de provincie Friesland met de elf beroemde steden en misschien wel met sfeervolle verlichting. Na het startschot van deze Doornse Elfstedentocht kunnen de kinderen van 5 tot 12 jaar de tocht der tochten beginnen.

Bij de start krijgen de deelnemers een kaart waarop tijdens de tocht in alle elf steden knipjes gegeven worden. Bij elke stad staat een controleur waar om de 5 minuten een knipje gehaald moet worden en welke niet voorbij gereden mag worden. In enkele stempelposten staan schaatsers die zelf de echte Elfstedentocht verreden hebben. Onderweg staat natuurlijk een koek en zopie tent. Bij inlevering van de kaart met alle elf knipjes krijgen de deelnemers een mooie medaille.

Inschrijving voor deze Elfstedentocht is op de betreffende dag in het clubhuis bij de ijs- en skeelerbaan van de Doornsche IJsclub aan het ijsbaanlaantje 1 te Doorn, achter sporthal Steinheim.

Deelname aan deze tocht is gratis.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 44 minuten geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 10 uur geleden