Plan toekomst gemeentehuis Maarn gepresenteerd

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Tijdens informatiebijeenkomst in het voormalige gemeentehuis van Maarn heeft de gemeente plannen voor toekomstig gebruik van het gebouw voorgelegd aan de inwoners. Al in juli vorig jaar heeft Pater Vastgoed B.V. aangegeven het pand te zullen kopen. Een haalbaar plan kunnen uitvoeren, is daarbij wel voorwaarde.

door Monique José Timmermans

In het voorstel is een combinatie gemaakt van wonen en werken, waaronder horeca, naast de maatschappelijke belangen die in ere blijven. Zo kunnen bruidsparen straks weer trouwen in het Maarnse gemeentehuis. De eerste etage - op niveau van de entree via het bordes - is gereserveerd voor een trouwzaal en kantoorruimten. Daaronder - op straatniveau - en naar links in de serre is een brasserie / bistro gepland met een terras aan de serrezijde en de entree aan de westkant van het gebouw. Een belangstellende voor het runnen van deze horecagelegenheid is gevonden.

Appartementen en woningen

Aan de zijde van de Lindelaan komen zeven appartementen van verschillende afmetingen, waaronder drie in de sociale sector. Op de plaats van de huidige entree aan die zijde komt nog een kantoorruimte.

De ‘tijdelijke’ units aan de zijkant van het gemeentehuis zullen worden gesloopt en zo ontstaat ruimte voor de bouw van twee via de garage geschakelde woningen. Ook het huis dat nu in gebruik is als brandweerkantoor zal de bestemming wonen krijgen. Na splitsing wordt er een eengezinswoning en een seniorenwoning gerealiseerd.

Bij de kantoorruimte wordt gedacht aan een verzamelkantoor voor kleine ondernemingen of zzp’ers bijvoorbeeld. Omdat de toekomstige functies meer parkeerruimte verlangen, zal het voorterrein daar beter op ingericht worden. Daarnaast komen er rond het gebouw enkele parkeerplaatsen naast de rijweg bij.

Evenementen

Ondanks alle veranderingen zal het bordes, voorplein en grasveld met het oorlogsmonument beschikbaar blijven voor dorpsevenementen. De Stichting Vrienden van het Gemeentehuis ontfermd zich hierover en wordt tevens de eigenaar van de klok op de zolder van het monumentale pand, zodat deze ook in de toekomst blijft lopen.

Het totale plan is een idee van de Pater Vastgoed B.V. en in samenspraak met de gemeente uitgewerkt. In de raadsvergadering van april hoopt men goedkeuring te krijgen zodat de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen kan starten. De huidige bestemming is gericht op gebruik als gemeentekantoor en daarbinnen zijn nauwelijks er veranderingen door te voeren.

Tijdens de informatieavond lieten de bezoekers zich over het algemeen positief uit over de plannen. Men is verheugd dat het monumentale gedeelte van het pand en voorterrein behouden blijven voor de maatschappelijke doeleinden. Met de lange adem die nodig is bij het centrumplan is er wel enige sceptisch over de snelheid waarmee een en ander gerealiseerd zal zijn. ,,Opent de horeca werkelijk over een jaar z’n deuren?”

advertentie
advertentie