Badminton voor kinderen in Leersum

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Badminton blijkt voor jonge kinderen vaak te moeilijk te zijn. De oog-handcoördinatie is nog te weinig ontwikkeld. Om de sport toch bereikbaar en bespeelbaar te maken voor de groep kinderen vanaf 6 jaar is door de Nederlandse Badminton Bond (NBB) Bad-mini-ton ontwikkeld. Bij Bad-mini-ton staan een speelse trainingsaanpak, veel variatie, alternatieve oefenvormen en aangepaste spelregels en materialen centraal. Er wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lager net, kortere rackets en langzame shuttles. Daarnaast zijn er spelvormen en oefeningen, zoals het werpen van shuttles door hoepels of gaten. Op deze wijze wordt de oog-handcoördinatie gestimuleerd en wordt er gewerkt aan de condities van de jonge badmintonners.

Larsheim Badminton start in het nieuwe jaar met een groep bad-mini-tonners. De minimumleeftijd voor de jeugdleden is op dit moment gesteld op 9 jaar, maar dat gaat nu dus veranderen.

De lessen starten donderdag 7 februari en worden gehouden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Er moeten wel voldoende (minimaal acht) aanmeldingen zijn. De lessen vinden plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 1 te Leersum. Aanmelden kan bij Wesley van de Berg. Meer informatie: www.larsheimbadminton.nl. Mailen kan ook: info@larsheimbadminton.nl

advertentie
advertentie