Sprankelend concert Stichts Mannenkoor

Nieuws

DRIEBERGEN - Het Stichts Mannenkoor (SMK) uit Driebergen heeft op vrijdag 21 en zaterdag 22 december een concert in kerstsfeer verzorgd in de Grote Kerk in Driebergen en de Maartenskerk in Doorn. Beide concerten werden zeer goed bezocht en het publiek genoot zichtbaar.

Het mannenkoor staat er om bekend uitdagingen niet uit de weg te gaan en te putten uit een breed en zeer divers repertoire. De zeer gedreven dirigent Piet van der Sanden had een prachtig programma samengesteld van, onder meer, mooie ingetogen nummers als Jesus Bleibet meine Freude, Ons ghenaket die avondstaer, Cantique de Jean Racine met daarnaast een groot aantal Russische werken, zowel klassiek als volksmuziek.

Het koor werd instrumentaal ondersteund door de virtuoos op piano Bas Verheijden uit Driebergen en het balalaika-ensemble Troika. Naast hun schitterende koorbegeleiding kregen zowel Bas als het ensemble ruim de gelegenheid om hun grote klasse en virtuositeit te tonen in solistische optredens.

Solo-optredens waren er ook van een drietal leden uit het koor: puike optredens van bas Nico Blom met Pripovecla, tenor Jan Zijlstra met het Wolgalied en tenor Roel Achterberg met Katoesja. Alle drie mochten ze een zeer verdiend geweldig applaus in ontvangst nemen.

Het concert werd afgesloten met het imposant vertolkte Stille nacht in de originele Duitse versie met als toegift één couplet van dit mooie stuk in het Russisch. De reacties van het publiek na afloop waren unaniem: een schitterend en sprankelend concert.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 19 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25