Literaire avond met Willem Nijholt

Nieuws

DOORN - In de Maartenskerk in Doorn wordt vrijdag 4 januari een literaire avond gehouden met Willem Nijholt. Hij geeft een lezing naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen boek 'Met bonzend hart: brieven aan Hella Haasse.'

Vanaf 1 juli 2004 schreef Willem Nijholt brieven aan Hella Haasse. Zij spoorde hem aan zijn herinneringen aan het oude Indonesië, aan het 'Jappenkamp' en aan zijn veelzijdige toneelcarrière op te schrijven. Voor Nijholt ging dat het beste in de vorm van brieven aan haar, waarin hij zijn herinneringen ophaalt. Die brieven laten zich lezen als zijn memoires. Zij schreef niet terug (het was niet de bedoeling te corresponderen), maar telefoneerde met hem - vandaar dat er alleen brieven van Willems hand bestaan.

Hella Haasse was zo onder de indruk van Nijholts literaire talent dat ze de brieven met zijn instemming naar haar uitgeverij Querido stuurde. De ontroerende en aangrijpende herinneringen van Willem Nijholt zijn sindsdien niet meer alleen voor haar ogen bestemd, maar ook voor die van een breed publiek.

Op uitnodiging van Regiobibliotheek Z-O-U-T start Willem Nijholt vrijdagavond 4 januari 2013 om 20.00 uur met het voorlezen van enkele fragmenten uit het boek Met bonzend hart en zal ingaan op vragen uit het publiek. Willem Nijholt is een gepassioneerd verteller en wordt deze avond bijgestaan door zijn redactrice Patricia de Groot van Uitgeverij Querido Het belooft dan ook een zeer interessante en geanimeerde avond te worden!

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Kunstkring Doorn. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij de Regiobibliotheek Z-O-U-T locaties Doorn, Driebergen, Amerongen, Maarn en Leersum en boekhandel Binkhorst, Kampweg 25 te Doorn. Voor meer informatie: rbzout.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00