Adopteer een kerstboom bij Kraaybeekerhof

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Met kerstboomadoptie is men driedubbel groen. Ook dit jaar kan men weer kerstbomen adopteren bij Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen. De duurzame adoptiekerstboom is qua kleur natuurlijk groen, maar ook biologisch geteeld en geschikt voor hergebruik. Uitgiftepunt Landgoed Kraaybeekerhof doet dit jaar voor de eerste keer mee aan ‘Adopteer een Kerstboom’.

Het werkt heel simpel: haal een biologisch geteelde kerstboom bij een afgiftepunt, zorg er goed voor en lever hem na de kerstdagen weer in voor herplant. Doordat elke boom een label krijgt, kan men een paar jaar dezelfde boom in huis nemen. Zo kan men de eigen boom zien groeien.

Desgewenst is het mogelijk gedurende het jaar de eigen boom een bezoek te brengen bij één van de drie deelnemende biologische kwekerijen in het land. De kwekers van Adopteer-een-Kerstboom maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij. Naast kerstbomen worden er ook andere EKO-boomsoorten en bamboe gekweekt voor particulieren, organisaties en overheden.

Kerstbomen adopteren kan tussen 8 en 22 december. Openingstijden: ma/di/do/vr/za van 10.00 tot 16.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, wie het eerst komt het eerst adopteert.

Begin januari verwachten de kwekers alle bomen weer terug. Kijk op de website voor details: www.adopteereenkerstboom.nl

Bezoek ook de kerstmarkt op zaterdag 15 december met tal van kraampjes, eten in een verwarmde potstal met een levende kerstgroep als bediening, omlijst met muziek en verhalenverteller, voor de kinderen zij er ook tal van activiteiten.

Bezoekers zijn welkom van 13.00 uur tot 18.00 uur.

advertentie
advertentie