Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Revius Lyceum verdedigt titel op NK Debatteren

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het debatteam van het Revius Lyceum reist vrijdag af naar Maarssen voor de voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. Het team van het Revius verdedigt daar zijn titel. In drie debatrondes gaan de scholieren de verbale strijd aan met andere scholen over actuele thema's als het immigratiebeleid en het pensioenstelsel. Meer dan honderd havo/vwo-debatteams van middelbare scholen uit heel Nederland doen aan dit jaarlijkse kampioenschap mee. Het toernooi wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en ondersteund door de Pensioenfederatie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Universiteit Leiden en Gemeente Leiden. Het toernooi is een van de grootste scholierencompetities van Nederland.

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. De voorrondes vinden plaats op het Niftarlake College in Maarssen. De scholieren weten de debatstellingen al sinds een aantal weken, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor of tegen moeten zijn. De beste scholen gaan door naar de finale op de Universiteit Leiden op zaterdag 19 januari 2013.

De debatvorm op het NK Scholieren is het 'parlementaire debat'. Bij deze debatvorm bestaat een debatteam uit drie debaters. Om en om houden de voor- en tegenstanders een speech van drie minuten houden waarin zij hun standpunt verdedigen. Wanneer alle debaters hun speech gehouden hebben, bepaalt de jury de winnaar van het debat op basis van argumentatie, presentatie en taakuitvoering.

advertentie
advertentie