Discussieavond over kwaliteit Amerongen en Leersum

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - De vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum heeft onlangs inwoners van beide dorpen gevraagd foto's in te sturen van mooie en lelijke plekken. Kwaliteiten en knelpunten. Dit om een overzicht te krijgen van wat de belangrijke waarden zijn van de twee Heuvelrugdorpen. Een selectie van de foto's zal verwerkt worden tot een boekje, dat als leidraad gebruikt kan worden bij de gesprekken tussen de vereniging en de gemeente. Door het boekje aan te bieden aan het gemeentebestuur kan het gemeentebestuur een idee krijgen wat leeft onder de bewoners van beide dorpen en daar in de toekomst rekening mee houden bij het vaststellen en uitvoeren van het beleid.

Op 27 november wordt er een discussieavond gehouden waar de ontvangen foto's en de begeleidende commentaren gepresenteerd zullen worden. Vervolgens zullen de foto's in een zo breed mogelijke kring besproken worden met vertegenwoordigers uit de verschillende belangengroepen in beide dorpen en andere geïnteresseerden.

Ook zullen studenten Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning van de Wageningse Universiteit vanuit hun expertise schetsmatige analyses van de dorpen en landschappen maken en deze presenteren.

De discussieavond vindt plaats in het Michaëlhuis, Kerkplein 1 in Leersum. De avond zal starten om 19.30 uur en om 22.00 uur afgesloten worden.

advertentie
advertentie