Sinterklaas komt naar Doorn

6 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zoals elk jaar komt ook dit jaar Sinterklaas weer naar Doorn. De fluister Piet heeft laten weten dat het dit jaar op 17 november een heel bijzondere intocht zal worden en dat hij verwacht dat er heel veel kinderen met hun ouders langs de route en op het Kampweg plein zullen staan. De goede Sint heeft beloofd dit jaar een paar hele speciale Pieten mee te nemen om een er een bijzondere en vooral op kinderen gerichte intocht van te maken. Maar hij kan dat niet alleen met zijn Pieten. Hij heeft daar ook de hulp van ouders en opa's en oma's bij nodig.

Het volledige programma

10.30 uur: Bij Welnúh in Doorn op het Kampwegplein kunnen de schoenen van alle kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot en met acht jaar ingeleverd worden. Ook kunnen de kinderen zelf hun tekening van de kleurwedstrijd inleveren in de Pietenbrievenbus

13.45 uur: Pietendans workshop op Kampwegplein. Dit jaar kunnen alle kinderen al vanaf 13.45 op het plein dansen met de danspieten en leren ze de Pietendans.

14.00 uur: Start van de rondtoer door Doorn. De route. Start bij de Dorpsstraat, Gezichtslaan, Kampweg, Vosseweg, Heuvelweg, Amersfoortseweg, Acacialaan, Oude Woudenbergseweg, Dorpsstraat, Amersfoortseweg, Kampweg.

14.30 - 15.45 uur: Aankomst en verwelkoming op het Kampwegplein door Wethouder Elisabeth van Oostrum. De Koninklijke Harmonie begeleidt Sint door Doorn en zal hem tot aan het plein muzikaal blijven ondersteunen. Sinterklaas zal als vanouds zijn best doen om bij het podium te komen. Op het plein kunnen de kinderen een Sinterklaasmop vertellen en een gedicht op rijm voordragen voor Sinterklaas. Ook zullen de danspieten met de kinderen de dans aan Sint tonen die zij geleerd hebben. Daarnaast zal er vanaf het moment dat Sinterklaas en zijn gevolg op het Kampwegplein zijn een gevarieerd programma worden gespeeld.

Na een uur zal de Sint weer vertrekken om samen met zijn Pieten Doorn te voorzien van cadeaus.

16.00 uur: Sint heeft voor alle kinderen die bij Welnúh hun schoen hebben gezet een cadeautje achtergelaten en deze kunnen daar dan ook opgehaald worden vanaf 16.00 uur.

advertentie
advertentie