Historische overwinning The Pink Panthers

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van The Pink Panthers hebben afgelopen weekend voor het eerst in de historie van de club een wedstrijd in de Ereklasse gewonnen. Rugbyclub Waterland uit Purmerend werd in eigen huis met 19-33 verslagen door de roze rugbyers uit Driebergen.

The Panthers werden na de kick off meteen onder gezet en gehouden. Wat al in de derde minuut resulteerde in de eerste try van de wedstrijd door Waterland. Met een knappe conversie erbij keken the Pink Panthers aan tegen een achterstand 7-0. Panthers waren opzoek naar zichzelf, probleem zat hem in de wedstrijden voorgaande aan deze. Daar moest er alleen verdedigd worden en nu was er ruimte voor aanvallen. Dat leken ze enigszins verleerd. Hierdoor speelde ze meer tegen zichzelf dan tegen Waterland wat ook niet echt een vuist kon maken. Al in de 14de minuut moest Glenn Nuijten het veld verlaten met een geknakte enkel. Zijn vervanger was Peter Waardenburg. Langzaam begonnen the Panthers het aanvallen weer onder de knie te krijgen wat zijn vruchten afwierp in de 20ste minuut door Nick van Viegen op snelheid te lanceren, Van Viegen scoorde tussen de palen waardoor ook de conversie niet te missen was. 7-7. Vijf minuten later was er een gelijke situatie, echter nu geen gelanceerde Nick van Viegen maar zijn broer Roy van Viegen die net genoeg snelheid had om de try-line te halen en ook te scoren, wederom met een benutte conversie: 7-14. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Waterland zich te hervinden, mede door de gele kaart van Panthers winger Mo Peter Tijding (te laat ingezette tackel). En doordat The Pink Panthers vervolgens vergaten te verdedigen, wisten de Waterlanders twee try's te scoren in die laatste minuten. Daarvan werd één conversie benut wat de ruststand bracht op 19-14

De tweede helft zag het publiek een Panthersteam wat zich had hervonden en Waterland voor 80 procent op eigen helft wist te houden. De druk werd flink opgevoerd. Lekker was het ook voor de Panthers dat de ingebrachte wisselspelers niet onder deden aan hun voorgangers waardoor het niveau goed kon worden vastgehouden. Ambrose Barends en Jeff Nuijten wisselden van positie waardoor het voor de Waterlanders eigenlijk niet goed wisten wat er de tweede helft allemaal gebeurde. Hierdoor kon Jeff Nuijten in de tiende minuut van de tweede helft de stand op 19-21 zetten. Deze voorsprong werd met verve verdedigd door the Pink Panthers.

Ondanks een gele kaart voor Xander van Mourik bleven the Panthers het betere van het spel behouden en met een man minder op het veld kon Jeff Nuijten met een prachtige cross - kick winger Pater Waardenburg in stelling brengen. Waardenburg maakte hier maximaal gebruik van door te scoren. De daaropvolgende conversie werd niet benut, waardoor de Panthers de score op 19-26 brachtten. In de 34e minuut van de tweede helft zette Tiaan van Wijk de kroon op de eerste overwinning ooit in de Ereklasse. Hij bracht de stand met een try op 19-31, en ook de conversie werd benut waardoor de eindstand op 19-33 werd bepaald.

De komende twee weekeinden ligt de Ereklasse stil om ruimte te bieden aan het nationale team. The Panthers staan weer op het veld zaterdag 24 november in Driebergen en spelen dan tegen The Hookers uit Hoek van Holland. Kick Off is dan 15.00 uur.