25 jaar Zenner Dance Masters

18 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Zenner Dance Masters openden in september 1987 hun deuren in het pand aan de Rijksstraatweg waar voorheen de supermarkt EMHA Gorter was gevestigd. Voor Hermann en Helma Zenner, die tot dan met hun dansschool lessen gaf in Dorpshuis Het Hof, ging toen een lang gekoesterde wens in vervulling. Nu, 25 jaar later, kijken Helma (53) met haar zoon Neil (22) terug op een periode waarin Zenner Dance Masters uitgroeide tot een begrip. ,,De geschiedenis van ons bedrijf is tevens het behoud voor de toekomst ervan,’’ weet Helma. Talloze dansscholen zijn verdwenen, maar Zenner is er nog steeds.

‘Ons hart ligt nog steeds in ons bedrijf’

door Jan Meijer

De vestiging in de supermarkt ging echter niet zonder slag of stoot. De map met krantenknipsels komt op tafel en daaruit blijkt dat de omwonenden vreesden voor overlast. Er werd gestreden tot de hoogste instantie en toen GS de bezwaren ongegrond verklaarden, kon de noodzakelijke verbouwing eindelijk worden aangepakt. De omwonenden bleken hun ‘verlies’ sportief te aanvaarden, zeker nadat bleek dat van overlast nauwelijks sprake is geweest. In tegendeel: honderden Leersumers en ook liefhebbers van dansen uit de wijde omgeving vonden hun weg naar de dansschool om hun eerste danspassen te leren.

,, In de begintijd was dansles en met name het klassieke stijldansen een belangrijk onderdeel bij het maken van sociale contacten en het ontwikkeling van normen en waarden. Hele schoolklassen kwamen op les. Maar toen al was duidelijk dat we het met stijldansen alleen niet konden redden. Andere vormen van bewegen kwamen in onze lespakketten en daarmee groeide ook het aantal doelgroepen van ons bedrijf. Er moest hard worden gewerkt en nog steeds hebben we een gemiddelde bezetting van ruim acht uur per dag. We doen dat nog steeds met plezier, want ook na 25 jaar ligt ons hart nog steeds in ons bedrijf.’'

Het jubileum wordt uitbundig gevierd. Zaterdag 20 oktober is er bal voor de leerlingen. Voor oud-leerlingen is dat op 28-10 (aanmelden via info@zennerdancemasters.nl) en zondagmiddag 28 oktober wordt afgesloten met ‘Bubbling sunday’.

Lees het hele verhaal in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van donderdag 18 oktober

advertentie
advertentie