Expositie Kunstgilde Leersum

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het Kunstgilde opent zaterdag om 16.00 uur weer een nieuwe expositie. De kunstenaars die exposeren zijn Josephine Duijker, Ank Bouman, Clara Antonisse, Marijke Dijkman, Trudy Fliek, Erna Glazener, Erna Kop, Jeanne Smits en Licia Stempvoort-Ciotti.

Josephine Duijker, een autodidact die pas toen zij de zestig jaar al gepasseerd was zich met beeldhouwen en keramiek is gaan bezighouden. Zij zocht naar een uitlaatklep voor de zorgen die zij zich over de gezondheid van een dochter maakte. Haar werken zijn een goed voorbeeld van hoe er ook uit angsten hele mooie dingen kunnen voortkomen. Ank Bouman heeft een opleiding gehad tot lerares handvaardigheid en tekenen en jarenlang cursussen gevolgd bij diverse centra voor kunstzinnige vorming. Haar schilderijen zijn expressief en krachtig van kleur en vorm.

De 'buiten schilderessen', Clara Antonisse, Marijke Dijkman, Trudy Fliek, Erna Glazener, Erna Kop, Jeanne Smits en Licia Stempvoort-Ciotti exposeren op de bovenverdieping en tonen de bezoekers een verrassende, zeer gevarieerde verzameling kunstwerken.

De opening van de expositie is op zaterdag 6 oktober, om 16.00 u in het gebouw van het Kunstgilde aan het Kerkplein in Leersum.

advertentie
advertentie