Twee deelnemers atelierroute Driebergen stellen zich voor

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De atelierroute in Driebergen op 6 en 7 oktober biedt een gevarieerd programma. Twee deelnemers aan de atelierroute stellen zich nader voor: Tienke de Jong en Charlotte Molenaar.

Tienke de Jong

Sinds een jaar huurt Tienke de Jong het atelier aan de Gooijerdijk 45. In haar leerwerkplaats onderzoekt zij de toepassingsmogelijkheden van leer en experimenteert zij met (draag) vormen en tassen. De Jong is al heel lang geboeid door mooie gebruiksvoorwerpen. Ze houdt van voorwerpen die van pure materialen gemaakt zijn, én dat het ontwerp in harmonie is met de functie die het heeft. Dit samengaan van functionaliteit en schoonheid vindt ze het leukste om voor elkaar te krijgen.

Charlotte Molenaar

Aan de andere kant van de Engweg is Charlotte Molenaar te vinden met een vorm van toegepaste kunst: vilt. Charlotte maakt het vilt zelf, van losse ongesponnen wol. Ze heeft zich toegelegd op het maken van sieraden, sjaals en hoofddeksels. In haar ontwerpen zoekt Charlotte Molenaar naar eenvoudige en heldere vormen en gebruikt ze vooral sprekende kleuren.

Molenaars werk wordt verkocht in kunstwinkels en sieradengaleries op verschillende plekken in het land, zoals bij ToptotTeen in Driebergen. Charlotte Molenaar werkt in één van de ateliers van de Stichting Ateliers Driebergen aan de Engweg 24g. Binnenkort gaat ze daar ook workshops geven.

advertentie
advertentie