Pink Panthers verliezen goede wedstrijd

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste van Rugbyclub the Pink Panthers Driebergen uit in Den Haag haar tweede competitiewedstrijd in de Ereklasse. Na een verloren eerste wedstrijd, waarin slordig en zenuwachtig gespeeld werd, waren de Panthers erop gebrand te laten zien dat men beter kon. Dat Den Haag geen eenvoudige tegenstander was om dat te bewijzen wisten de mannen van coach Shaheen Baadjies op voorhand. Den Haag is immers in het bezit van 12 landstitels en draait ieder jaar mee in de top. Daarbij was Den Haag de competitie voortreffelijk begonnen door Amersfoort met meer dan 100 punten verschil te verslaan, iets wat in deze klasse niet vaak voorkomt.

Den Haag startte furieus, men zette de Panthers vanaf de eerste minuut zwaar onder druk met attent werk van de voorwaartsen en een goede spreiding in de driekwarten. Echter door goed positiespel en harde tackles wisten de Panthers tot de zeventiende minuut de nul op het scorebord te houden. Tot tien minuten voor de rust en met een stand die inmiddels was opgelopen tot 17-0 bleef het alle zeilen bijzetten voor de Panthers, was het Den Haag dat het spel bepaalde en hadden de Panthers slechts sporadisch de speelhelft van Den Haag gezien. De laatste tien minuten van de eerste helft waren echter voor de mannen uit Driebergen, door goed en kort werk van de voorwaartsen hield men de bal in eigen gelederen en werden de driekwarten keer op keer in stelling gebracht. Den Haag verdedigde met man en macht, echter de eerste try van de Panthers zat eraan te komen, het rustsignaal redde de mannen uit de Hofstad. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, de Panthers in de aanval en Den Haag met de rug tegen de muur. De voorwaartsen wisten nu wel de bal in bezit te houden en deze bespeelbaar door te geven aan de driekwarten, iets wat in de eerste wedstrijd tegen Utrecht minder goed lukte. Na 10 minuten in de tweede helft kregen de Panthers een penalty kick mee en daarmee de kans om op het scorebord te komen. De kick ging door de palen: 17-3. De minuten daarop waren wederom voor de Panthers, het was Den Haag dat moest verdedigen. Door een verkeerd beoordeelde situatie van de Ref moest de spelbepaler van de Panthers voor 10 minuten naar de kant, dat was de ommekeer in de wedstrijd. Den Haag wist deze situatie goed uit te buiten en scoorde in deze 10 minuten tweemaal waardoor men op 31-3 kwam. Het laatste deel van de wedstrijd was het een open spel waarbij Den Haag iets meer de aanvallende partij was. Door goed en hard te tackelen wisten de Panthers Den Haag van meer tries af te houden. Met name Ross Thomson, een van de nieuwe mannen aan de zijde van Driebergen, nam hierin het voortouw. Door de wedstrijd goed te lezen en hard te tackelen wist hij keer op keer de angel uit de aanval van Den Haag te halen.

De Panthers hebben nu twee wedstrijden gespeeld, beide verloren, maar in beide gevallen kon men met opgeheven hoofd het veld verlaten, met de complimenten van de tegenstanders en het publiek. Aanstaande zaterdag spelen de Panthers om 15.00 uur thuis op sportpark de Woerd in Driebergen tegen het RC 't Gooi, de vice-landskampioen van afgelopen jaar.