Nieuwe wagen voor dierenambulance

Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de showroom van Forddealer Broekhuis Zeist, werd vrijdagmiddag een nieuwe Transit bestelbus overgedragen aan de Dierenambulance Woudenberg en Omstreken. Voorzitter Eric Vreezen kreeg daar de sleutels uit handen van Broekhuis vestigingsdirecteur Erik Driebergen, in aanwezigheid van ongeveer 35 genodigden en vrijwilligers.

Na ruim zeven jaar intensieve dienst was de oude ambulance, met meer dan 200.000 kilometer op de teller, aan vervanging toe. De nieuwe bestelbus is door Veth Carrosseriefabriek te Duiven omgebouwd tot een hoogwaardig hulpverleningsvoertuig. De afgelopen dagen werd de wagen in eigen beheer door de Dierenambulance Woudenberg voorzien van alle benodigde gereedschappen en materialen. Zodoende kunnen de vrijwilligers ook de komende jaren weer zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp verlenen aan dieren in nood. Zij zijn actief in de regio Maarn - Maarsbergen - Woudenberg - Scherpenzeel - De Glind - Renswoude. Daarnaast springen zij bij, op verzoek van de collega-dierenambulances, in de regio's Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort, Nijkerk, Barneveld, Ede en Veenendaal.

Zesde ambulance sinds 1997

Sinds de oprichting van de Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken in 1997 hebben de vrijwilligers gebruik gemaakt van vijf voertuigen. Als eerste werd een ex-PTT wagen aangekocht, daarna een tweedehand Nissan Vanette en vervolgens twee oude Mercedes Benz humane ambulances. Aan al die wagens mankeerde nogal wat. Toen in 2005 uit een erfenis via de Wilhelmina Davit Keuchenius Stichting de nu ingeruilde Ford Transit beschikbaar kwam, was dat voor het eerst een nieuwe wagen. Vanwege de goede ervaringen daarmee is nu bij de vervanging gekozen voor hetzelfde merk. De vrijwilligers van de Dierenambulance Woudenberg staan met deze zesde wagen ook de komende jaren dag en nacht paraat voor hulpverlening aan dieren in nood. Zij zijn bereikbaar via 06 - 54 928 928.

Ondersteuning

Naast de nodige inbreng uit eigen budget van de Dierenambulance Woudenberg, kon de nieuwe wagen worden aangekocht dankzij financiële bijdragen van Ford Nederland, Ford dealer Broekhuis Zeist, het Rabo Coöperatiefonds Woudenberg/Lunteren, de Moyra Stava-Morena Stichting, de Stichting ´Van Klooster´ en de Manders-Brada Stichting / Hondenbescherming. In totaal werd ongeveer 30.000 euro steun ontvangen. De komende jaren blijft ook deze nieuwe dierenambulance ´op de weg´ dankzij de blijvende sponsoring in natura door Esso Voskuilen (Woudenberg), Ford garage Auto Leusden (onderhoud) en Car Cleaning Correct te Zeist. Voor inhoudelijke steun kunnen de vrijwilligers dag en nacht een beroep doen op ondermeer het Diergeneeskundig Centrum De Vallei en de Vogelopvang Woudenberg.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28