Afbeelding
Archief BDUmedia

Celstraf en werkstraf

Nieuws

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Onmacht, boosheid en verdriet. Dat voelde een 30-jarige man uit Driebergen Rijsenburg toen hij hoorde dat de vrouw op wie hij verliefd was, niets met hem wilde. Even later reed hij haar omver met zijn auto. De officier van justitie eiste 200 uur werkstraf en 100 dagen dagen cel waarvan 91 voorwaardelijk. Ook wil de officier dat de auto van de verdachte met een waarde van 7000 euro, verbeurd wordt verklaard.

De verdachte woonde zelfstandig bij zorginstelling Philadelphia in Driebergen Rijsenburg. Hij kwam met de vrouw in contact via een internet-datingsite. Ze spraken een paar keer af. De verdachte was verliefd op de vrouw, maar zij wilde alleen vriendschap In Odijk namen ze afscheid. De vrouw fietste weg. De verdachte reed met zijn auto vanaf de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Odijk de ene kant. De vrouw reed op haar fiets de andere kant op.

De vrouw heeft nooit geweten dat de verdachte omdraaide en achter haar aanreed. Op de zitting vertelde de verdachte dat hij met haar wilde praten. Maar hij reed haar op de Parallelweg naast de N229 zonder te remmen omver. De vrouw had een bekkenbreuk en verwondingen aan haar gebit. Ze moest direct worden geopereerd. Na negen dagen mocht ze naar huis. Ze heeft nog steeds last van haar verwondingen.

De verdachte werd ook na negen dagen vrijgelaten. Hij werd dor zijn instelling weer intern geplaatst en binnen gehouden. De officier achtte poging tot doodslag bewezen. ,,We moeten zorgen dat dit de eerste en de laatste keer is dat de verdachte hier is'', betoogde de officier. De officier benadrukte dat deze zaak alleen verliezers kent. Ze eiste een verplichte behandeling en een contactverbod. Uitspraak 6 september.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 11 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 13 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35