Internetcafé M@X Driebergen nodigt senioren uit

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Senioren die willen leren werken met een Windows PC of Apple computer, iPad of andere tablets, kunnen zich aanmelden bij internetcafé M@X. Op woensdag zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. In woonzorgcentrum Beukenstein is een internetcafé met computerfaciliteiten ingericht. De faciliteiten zijn bedoeld voor senioren van de Utrechtse Heuvelrug en andere omliggende gemeenten.

In het internetcafé wordt senioren geleerd om te gaan met, onder meer, de computer, internet, Google, Skype, e-mail, iPad of andere tablets. Bovendien wordt met behulp van de website Steffie worden de beginselen van het internetbankieren bijgebracht. M@X heeft de beschikking over een lokaal in Beukenstein in Driebergen, uitgerust met een aantal computers en een Apple (iMac). Men mag echter ook de eigen laptop of iPad meenemen, dat heeft zelfs de voorkeur.

Ongeveer vijftien ervaren vrijwilligers staan de cursisten bij, om zowel de eerste stappen te zetten, dan wel de vaardigheden met de computer te vergroten. De lessen worden gehouden op de woensdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur of van 11.00 tot 12.00 uur, de juiste tijd wordt in overleg bepaald. Aan deze instructie zijn geen kosten verbonden, hoewel een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld.

Aanmelden voor internetcafé M@X kan door een inschrijfformulier te halen aan de balie van Beukenstein of bij het Internetc@fé M@X, Woonzorgcentrum Beukenstein, Hoofdstraat 57, 3971KB Driebergen.

advertentie
advertentie