Het Kunstgilde Leersum in beweging

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Met ingang van 4 augustus exposeert het Kunstgilde Leersum werken van maar liefst twaalf kunstenaars. Leonoor Vos heeft de schilderijen voor haar rekening genomen. Verder zijn met beeldhouwwerken Koos Dekker, Wout Epping, Liek Koekkoek, Hennie Kreveld, Carolien Magnus, Stephanie Maul, Frank Renssen, Ger Vink en Riens Zoodsma vertegenwoordigd.

Er is gekozen voor het thema ,,In Beweging'', en dit komt in alle beelden en schilderijen tot uiting. Voorbeeld hier van is het werk van Frank Renssen, die veelkleurige slangen die uit een stuk serpentijn laat kruipen, symbolen bij uitstek van vergankelijkheid, maar ook van wedergeboorte. En dan zijn er de schilderijen van Leonoor Vos, zeer herkenbare landschappen, met een boot in de Nederrijn, of de ganzen van Carolien Magnus, die op het punt staan om naar Lapland te vliegen.

De expositie is te bezichtigen tot 30 augustus.

Kunstroute

Onmiddellijk na deze expositie, op 1 en 2 september, kan iedereen de auto, fiets of benenwagen nemen om een bijzondere Leersumse route vol kunst te maken. Dan zijn negen ateliers opengesteld, met werken van twintig kunstenaars. Alle ateliers zijn dan open van 11.30 tot 17.30 uur.

Voor alle exposities geldt: toegang gratis, en aanschaf is niet verplicht.

advertentie
advertentie