Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Nieuwe kunstgrasvelden voor sportverenigingen

Nieuws

HEUVELRUG - Het nieuwe kunstgrasveld van de Doornse Hockeyclub is de eerste artificiële mat die gelegd is in een reeks van negen velden die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden aangelegd en/of aangepakt. Dit veld kwam vorige maand gereed. De komende twee jaar krijgen nog meer voetbal-, korfbal- en hockeyverenigingen een nieuw of aangepast kunstgras wedstrijdveld. DEV in Doorn is de volgende vereniging die aan de beurt is.

In september 2008 is door de gemeenteraad de beleidsnota 'Sport in beeld 2008-2012' vastgesteld, waarin is vastgelegd in welke volgorde de sportvelden worden aangepast. Later dit jaar volgen een nieuw kunstgrasveld bij DEV en een nieuw korfbalveld bij KC Doorn. In 2013 zijn FC Driebergen, CKV Dalto, MHC Maarn (toplaagrenovatie) en ATV Amerongen (toplaagrenovatie) aan de beurt. In 2014 volgen nog een nieuw kunstgrasveld bij SVMM Maarn en een nieuw kunstgras hockeyveld bij MHC Maarn. Met DEV en KC Doorn is afgesproken dat de velden nog vóór de start van het sportseizoen 2012/2013 gereed zijn.

Voor het hoofdveld van DEV Doorn was nog een krediet van 22.410 euro beschikbaar voor een toplaagrenovatie. Door de aanleg van het kunstgrasveld is deze investering niet meer noodzakelijk.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 13 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 19 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24