Ontmoetingscentrum dementie ook in Amerongen

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers opent op 11 september haar deuren in Amerongen. Eerder dit jaar opende het Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug 'De Vijver' aan de Vijverlaan in Driebergen.

Deze centra (naar Amsterdams model) komen tegemoet aan de vraag voor goede opvang van mensen met lichte tot matige dementie en verlichten de lasten van de mantelzorgers. Uniek is dat de centra twee programma's bieden onder één dak. De mensen met dementie kunnen meerdere dagen een dagsociëteit bezoeken. Hier wordt een gevarieerd activiteitenprogramma aangeboden in een informele en vrije sfeer. De benadering is belevingsgericht en bewegingsactiviteiten zijn een belangrijk onderdeel. Het ontmoetingscentrum biedt de mantelzorgers spreekuren, een lezingcyclus over dementie en gespreksgroepen met andere mantelzorgers. Het programma voor de mensen met dementie is er op gericht om het dementieproces te vertragen en mogelijk te stabiliseren. Het programma voor de mantelzorgers is gericht op informeren en ondersteunen zodat de mantelzorgers de steun voor de naaste langer kunnen volhouden. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen.

De ontmoetingscentra zijn laagdrempelig en gevestigd in 'open' locaties zodat men eventueel kan integreren in activiteiten met de buurtbewoners. Ontmoetingscentrum 'De Vijver' is gevestigd in gebouw 'de Vijver' in Driebergen, waar verschillende organisaties gevestigd zijn, zoals Kinderopvang Fibou en Stichting Welnúh. In Amerongen komt het ontmoetingscentrum boven bibliotheek Z-O-U-T, aan de Jhr. H. van den Boschstraat 44. Ontmoetingscentrum 'Amerongen' zal op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur open gaan en Ontmoetingscentrum 'De Vijver' is op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.

advertentie
advertentie