Ingezonden: Aan alle notoire tegenstanders van het gemeentekantoor

18 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Het is even stil geweest na het vertrek van wethouder Roy Pamboer, maar vorige week kwam er alweer een aantal ingezonden brieven over het zogenaamde belachelijke nieuwe gemeentekantoor. Dit soort brieven heeft altijd twee zaken gemeen:

1. Enige onderbouwing om tegen het gemeentekantoor te zijn, ontbreekt.

2. Burgemeester, wethouders en raad worden allen uitgemaakt voor arrogant of dom, blind, doof of erger.

Laat één ding duidelijk zijn: het vertrek van Roy Pamboer heeft totaal geen invloed op de besluitvorming van de raad. De wethouder heeft in opdracht van de Raad gehandeld en ook nu hij weg is blijft die opdracht bestaan. Het gemeentekantoor komt er dus. Het verder wegpesten van het college, zonder aan te geven waarom, zal geen invloed hebben.

En waarom moet het gemeentekantoor er komen? Vier redenen:

1. Vijf gemeentehuizen zijn duurder dan één gemeentehuis.

2. Door alle ambtenaren bij elkaar te stoppen wordt hun werkefficiency én de dienstverlening naar de burgers verbeterd.

3. De kosten van het nieuwe gemeentekantoor zullen daarom géén belastingverhoging tot gevolg hebben (door de oude situatie te handhaven zit die kans er wél in).

4. We wilden niet en willen nog steeds niet, dat het centrum van Doorn verpest wordt door een groot en hoog betonblok van 52 appartementen.

De raad zit niet te slapen en wordt ook niet voor de gek gehouden. We zijn klaarwakker!

Wij vinden dat we een goed beleid moeten voeren voor de toekomst van onze gemeente. Dat is onze bestuurlijke verantwoordelijkheid. Tendentieuze negatieve berichtgeving zonder enige motivatie heeft daar geen invloed op.

Het is helemaal niet moeilijk om 6000 handtekeningen te verzamelen op basis van gemuteerde en onjuiste informatie. Sfeertje creëren en bestuurders voor van alles en nog wat uitmaken is makkelijk. Stel toch eens, dat de dienstverlening van de gemeente werkelijk prima wordt mede door het hebben van een goed gemeentehuis. Maar dat is vervelend! Dan valt er niets meer te klagen en kan een aantal mensen hun hobby niet meer uitoefenen!

Ik heb geen enkele illusie dat de briefschrijvers zich ook maar iets van mijn woorden zullen aantrekken. Dat is ook niet erg, want meningsverschillen mogen uitgesproken worden in onze democratie. Maar ik heb daarbij wél één verzoek:

Uit uw kritiek door het geven van onderbouwing, feitenmateriaal en bestuurlijke inhoud en níet door bestuurders persoonlijk aan te vallen op een onwaardige wijze door ze voor van alles en nog wat uit te maken. Enig respect zou welkom zijn.

Peter van der Zee,

VVD-fractie Utrechtse Heuvelrug

advertentie
advertentie