Jan Bieshaar wint tweede minitriatlon Bosbad Leersum

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Jan Bieshaar heeft vrijdagavond de tweede triatlon in Bosbad Leersum gewonnen. De winnaar van 2011, Peter Bieshaar, maakte het familiefeest compleet met een tweede plaats. Johan Welner pakte het brons. De triatlon was het sportieve sluitstuk van de zwemvierdaagse in het Bosbad. Bijna honderd zwemmers trokken vier dagen lang hun baantjes in het sfeervolle Leersumse bad, waar Olympisch kampioene Inge de Bruijn het startsignaal had gegeven.

Voor de minitriatlon werd nu het hele bosbadterrein gebruikt. Na 250 meter zwemmen in het wedstrijdbad volgde een geaccidenteerd fietsparcours over 10 kilometer, waarna een crosscountry van 2,5 kilometer voor de afronding zorgde. Jan Bieshaar was de snelste op dit parcours. Na zijn tweede plaats in 2011 pakte hij nu de winst. De atleten keken terug op een pittige wedstrijd met een fietsparcours waar het stijgingspercentage 8 voorkwam.

Zwemvierdaagse

Dinsdagavond was in Bosbad Leersum de Zwemvierdaagse begonnen. Onder redelijke weersomstandigheden zwommen bijna honderd deelnemers vier avonden 500 meter. De kinderen zwommen 250 meter. Vierentwintig kinderen zwommen de vierdaagse voor het eerst, één deelnemer haalde de 25e vierdaagse-medaille op.