Inge de Bruijn geeft startsignaal Zwem4daagse in Bosbad Leersum

6 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Meervoudig Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn en burgemeester Frits Naafs gaven dinsdagavond in Bosbad Leersum het startsignaal voor de zwemvierdaagse in het bosbad. Met het signaal openden zij tevens het nationale zwemvierdaagse seizoen in Nederland. Ongeveer honderd enthousiaste zwemmers doken vervolgens het water in voor 250 of 500 meter zwemmen.

Na het zwemmen konden de kinderen zich uitleven op de stormbaan, genieten van de muziek van de aanwezige DJ's, met de zwemkoningin en de knuffelkoe op de foto, of een eerste kano-les volgen.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen meer dan 100.000 Nederlanders van alle leeftijden vier dagen lang hun sportieve baantjes. Alle deelnemers ontvangen na deze dagen een herinneringsmedaille. Daarop staat het aantal keer dat men succesvol aan een Zwem4daagse heeft deelgenomen vermeld. Zo zijn er kinderen van 8 jaar die voor de eerste medaille gaan, maar ook volwassenen die hun 35e medaille ontvangen. Voor veel mensen vormt de Zwem4daagse een mooie jeugdherinnering. Burgemeester Frits Naafs vertelde dat hij vroeger met zijn kinderen ook regelmatig voor een zwemvierdaagse in het zwembad kwam.

Waterpret

Inge de Bruijn, Olympische zwemkoningin, is zelf groot gebracht met deze traditie en spoort iedereen aan om deel te nemen. ,,Zwemmen is zo enorm gezond voor je lichaam en het houd je bovendien fit. Tijdens de Zwem4daagse zwem je alleen maar voor jezelf en er is geen competitie. Dit zorgt voor heel veel plezier en ook waterpret met anderen. Een extra motivatie om hieraan mee te doen, is het ontvangen van een medaille als mooie herinnering aan de zweminspanningen. Ik ben trots op al mijn overwinningen en medailles die ik behaald heb en kijk graag op deze momenten terug. Het is een beloning voor je inzet, dus ik verwacht ook dat anderen dit zo zullen ervaren en dat dit hen extra motiveert om deel te nemen aan de Zwem4daagse." En daarna poseerde Inge weer enthousiast voor een foto en deelde ze handtekeningen uit.

Vrijdag sluit de vierdaagse in Leersum af met een minitriatlon op het bosbadterrein. Aan de triatlon kunnen ook atleten meedoen die niet aan de zwemvierdaagse mee hebben gedaan. Opgeven voor de triatlon kan via de website www.bosbad-leersum.nl

advertentie
advertentie