Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Inge de Bruin opent zwemvierdaagse in Bosbad Leersum

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM -Inge de Bruin geeft dinsdag 5 juni het startschot voor de zwemvierdaagse in Bosbad Leersum. De Olympisch kampioen opent daarmee officieel het zwemvierdaagse seizoen in Nederland. Ter afsluiting van de zwemvierdaagse organiseert Bosbad Leersum op vrijdag 8 juni voor de tweede maal de minitriatlon.

Volgende week bruist Bosbad Leersum van sportieve activiteiten. Dinsdagavond begint de Zwemvierdaagse in Bosbad Leersum. Inge de Bruin geeft dan het startschot, waarmee ze tevens het zwemvierdaagseseizoen voor heel Nederland opent. Kinderen zwemmen vier avonden 250 meter. De oudere deelnemers zwemmen dagelijks 500 meter. De zwemmers kunnen vanaf 18.00 uur starten.

Inschrijven voor de Zwemvierdaagse kan op dinsdagavond bij de badmeestertoren op het zwembadterrein. Het inschrijfgeld is €5, inclusief vier avonden toegang tot het zwembad. Op dinsdagavond is er ook een demonstratie kanovaren. Op woensdagavond komen schoonspringers in actie, op donderdagavond is er een workshop duiken. Op vrijdagavond wordt de vierdaagseweek afgesloten met de tweede versie van de minitriatlon. Tijdens de minitriatlon leggen individuele sporters en sportieve trio's een parcours af met 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen op de rollerbank en 2500 meter hardlopen. Dit zijn de officiële afstanden voor een minitriatlon. Triatleten en teams kunnen zich aanmelden met het inschrijfformulier dat op de website van het bosbad staat: www.bosbad-leersum.nl

advertentie
advertentie