Henrike is echte ‘Superjuffie’

Nieuws

MAARN - Juf Henrike is in het zonnetje gezet door haar klas: groep 4/5 van De Ladder. Bijna verkozen tot Superjuffie van het Jaar en ook al is ze niet met de eerste prijs van het podium gekomen, voor haar leerlingen blijft ze een superjuf.

Groep 4/5 mee naar verkiezing in Dierenpark

door Monique José Timmermans

De kinderboeken worden veel gelezen door de kinderen. De Superjuffie verkiezing is gebaseerd op het boek ‘Superjuffie’, van de Driebergse schrijfster Janneke Schotveld. Deze week verschijnt het vervolg ‘Superjuffie komt in actie’.

Regelmatig bezoekt Janneke Schotveld scholen en vertelt daar over het vak ‘schrijfster’. ,,Van het idee tot het maken van een verhaal dat een boek wordt, over de uitgever en het drukken. Als laatste stuurde ik dan de juf even de klas uit om de kinderen over de superjuffie verkiezing te vertellen.” En zo gebeurde het ook op De Ladder.

Merel en Martje klommen achter de computer om juf Henrike aan te melden. ,,Zij is een hele fijne juf, we leren veel en hebben een gezellig jaar.” Maar vooral hebben de meiden bewondering voor hun juf die één gezonde arm met hand heeft. ,,En toch kan ze alles, je merkt er helemaal niets van. Ze is zo sterk dat ze ons met één arm kan optillen.”

,,Ze hebben het steeds gezegd, maar ik had niet verwacht dat ze me ook echt opgegeven hadden”, glundert juf Henrike. ,,Ik vind het heel bijzonder.” En zo is de juf een van de vijf finalisten op het podium in Dierenpark Amersfoort waar Uitgeverij Van Holkema & Warendorf de klassen trakteert op een geweldige dag. Volgens de uitgever hebben meer dan 500 groepen hun juf opgegeven, een zware dobber voor de jury, die uiteindelijk juf Welmoed van groep 7 uit Utrecht als winnaar kiest omdat ze zoveel doet voor kinderen met een taalachterstand.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 14 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04