Schoonoord in het teken van kunst

15 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Schoonoord Doorn is nieuw als deelnemer aan de Kunstroute. Op de kleinschalige school voor voortgezet onderwijs neemt, naast de gewone lessen, expressie, kunst en cultuur een belangrijke plaats in. Drie jaar geleden is Schoonoord Doorn gestart met Expressieklassen en dit is uitgegroeid tot een succes. In de Expressieklas krijgt een leerling extra mogelijkheden en aanbod om zijn expressietalenten te ontplooien. Schoonoord Doorn heeft een groot netwerk van specialisten die gastlessen verzorgen, zodat leerlingen in aanraking komen met diverse disciplines op dit gebied. Er is ruimte voor Beeldende Kunst, Dans, Drama en Digitale Media. Buiten het lesrooster om is er bovendien nog een programma met activiteiten zoals expositie-, concert- en theaterbezoeken met ruime aandacht voor "alles wat achter de schermen" plaats vindt.

De Kunstroute op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni (12.00 tot 17.00 uur)  is een kans om een kijkje te nemen in deze school en werk te bewonderen van zowel jong als oud talent. Schoonoord Doorn presenteert dan werk van (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en kunstenaars. Deelnemende kunstenaars zijn Roos Mols, Leo van Halem, Harald Ornstein, Léon van Opstal, Iris Reehorst, Tabitha Sluis, Antoinette Bakker en Marry Linke.

Het werk van leerlingen speelt daarbij een prominente rol. Met plezier hebben zij in wedstrijdverband gewerkt met het thema "helden" en laten ze hun visie op hun eigen idolen zien. Daarnaast krijgt de bezoeker een kleine indruk van het project "Mode" waar de Expressieleerlingen de laatste maanden hard aan hebben gewerkt.

advertentie
advertentie