Ook de beker prooi voor Enervovrouwen

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op de allerlaatste dag van de volleybalcompetitie vonden in Wateringen de bekerfinales van regio West plaats. De vrouwen van Enervo hadden zich daarvoor geplaatst na een reeks van vijf overwinningen. Door 3-1 winst op de onbekende tegenstander Amsterdam 3 werd 'de dubbel' binnengehaald, een unieke prestatie die de kroon op het seizoen zet van de vrouwen van Marco Venhuizen.

,,Het liep veel makkelijker dan we hadden gedacht. Amsterdam was - net als wij - kampioen van een eerste klaspoule en we waren voorbereid op een pittige wedstrijd,'' begon Chantal de Bree. Nu is Enervo dat wel gewend, want drie van de vijf voorafgaande bekerwedstrijden werden met 3-2 gewonnen. ,,We waren in de aanloop naar de finale niet echt met deze wedstrijd bezig geweest en begonnen ontspannen aan de laatste klus van het seizoen. Amsterdam speelde zichtbaar meer onder druk en omdat wij vanaf het eerste punt hun verdediging met sterk serveren onder druk zetten, konden zij niet aan aanvallen toekomen, en dat bleek toch wel hun sterkste aanval.'' Enervo - gesteund door een bus vol enthousiaste supporters - was twee sets lang de dicterende ploeg (15-15, 25-22), waarna het niveau van de wedstrijd minder werd en Amsterdam de laatste kans greep om in de wedstrijd te blijven (23-25). ,,Toen hadden we de opkomende zenuwen weer onder controle en omdat Amsterdam in de finale van de vierde set een gele kaart moest incasseren, was de wedstrijd heel abrupt afgelopen (25-23).''

Zo kreeg het seizoen van Enervo de slagroom op de taart: een kampioenschap en bekerwinst van de vrouwen. Een week eerder waren ook de mannen gepromoveerd. Door de meest gunstige uitslag van de beide concurrenten Utrecht 2 en Timios 1, heroverde Enervo een plaats in de promotieklasse.

advertentie
advertentie