Doornse badmintonrecreanten kampioen

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In de competitie voor recreanten is Badmintonclub Doorn zeker van de eindzege. Na de vorige week behaalde 6-2 winst op naaste concurrent Maarn kan het kampioenschap de Doornaars niet meer ontgaan.

De jaarlijkse recreantencompetitie vindt altijd plaats na afloop van de reguliere badmintoncompetitie. Het Doornse team hoefde in zijn poule tot nog toe geen enkele nederlaag te incasseren. Afgezien van één gelijkspel hebben Anoek Bouwman, Jacco Merkens, Jan Polman, Robert Polman en Roos Termorshuizen steeds met een behoorlijk puntenverschil gewonnen. Vooral het verschil tussen de Doornse dames Bouwman en Termorshuizen en de concurrentie was groot, zonder daarbij iets af te doen aan het spel van Merkens en vader en zoon Polman.

Vorige week donderdag, de voorlaatste speelronde, werd in sporthal Steinheim de recreantencompetitie beslist. Zou Badmintonvereniging Maarn met ruime cijfers van BC Doorn hebben gewonnen, dan was de bezoekende club waarschijnlijk kampioen geworden. Het begin zag er hoopvol uit voor de Maarnaars. In het herendubbel wonnen Bram de Muynk en Frans van Nostrum in drie games van Jan en Robert Polman. Het Doornse damesdubbel trok in twee games de zaak weer recht. In de singles was Robert Polman niet opgewassen tegen Frank van den Berk. Na twee games kon Maarn het tweede wedstrijdpunt noteren: 1-2 was de tussenstand. Toen was het de beurt aan Doorn. Roos Termorshuizen en Anoek Bouwman wonnen beiden met ruime cijfers hun single. En na een slopende partij tegen Bram de Muynk kon ook Jacco Merkens een winstpunt inboeken.

Na de singles was de stand in wedstrijdpunten 4-2. Theoretisch kon Maarn er in de gemengde dubbels nog een gelijkspel uitslepen. Maar Anoek Bouwman en Jacco Merkens hielpen hun tegenstanders snel uit de droom. In twee games wonnen ze van Frans van Nostrum en Elise Hol.

Hoewel de Maarnaars Marijke Hengstmengel en Frank van den Berk dicht bij een derde game kwamen, zagen ze uiteindelijk Roos Termorshuizen en Jan Polman toch de tweede - en daarmee laatste - game winnen.

BC Doorn moet nog één partij spelen, maar is nu onbereikbaar voor de concurrentie. Zelfs wanneer tegenstander Iduna uit Utrecht met maximale cijfers wint, behoudt Doorn de koppositie.

advertentie
advertentie