Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Mountainbiketocht rond Amerongse Berg

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Lions Club Utrechtse Heuvelrug en Stichting Mountainbike Promotie Nederland hebben voor zaterdag 16 juni, in samenwerking met Staatsbosbeheer, de zesde Mountainbike Cyclo 'midden Nederland' georganiseerd.

Deelnemers, die uit heel Nederland komen, kiezen tijdens deze tocht op en rond de Amerongse Berg voor het rijden van een hele of halve marathon (100 kilometer of 50 kilometer). Het afwisselende parcours van ongeveer 20 kilometer heeft vele hoogtemeters (900 hoogtemeters bij 50 kilometer en 1750 hoogtemeters bij 100 kilometer). Daarmee is dit de mountainbiketocht met de grootste hoogteverschillen in Nederland. Het parcours is spannend en gaat over onbekende en normaal gesproken niet voor mountainbikers toegankelijke paden. De Mountainbike Cyclo Midden Nederland is uniek omdat deze gereden wordt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Om deze reden is er dan ook een limiet aan het aantal deelnemers; er kunnen slechts 500 mountainbikers aan de tocht deelnemen.

De Cyclo wordt verreden op de Amerongse Berg. De start is aan de Burgwal, in de buurt van het Berghuis in Amerongen (aan de N225, tussen Amerongen en Elst). Inschrijven kan via de website www.mbcyclo-midden.nl

advertentie
advertentie