Ingezonden: René Okkersen kopt DEV langs Jonathan

25 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV speelde op een zonnig sportpark Tuilland een sterke wedstrijd en kon verdiend drie punten bijschrijven na de 1-0 winst op Jonathan. De ploeg uit Zeist neemt zo afscheid van haar titelkansen en DEV strijdt door voor klassebehoud.

door Gerben van Veldhuijsen

Jonathan trad aan zonder topscorer Van Veldhuijzen en speelde zodoende met een alternatieve samenstelling voorin. In plaats van voetballend het spel te maken zocht Jonathan met name via lange ballen de aanval. DEV hield de linies kort en stond als team sterk. De eerste opwinding volgde na een minuut of 15, Rick Andeweg kopte uit een corner op de paal en in de tegenaanval schoot Jonathan op de lat. Er brak een fase aan met behoorlijke kansen over en weer, maar geen treffers. Andeweg schoot na een sterke actie net voorlangs en vijf minuten later zag Ricardo van Amerongen geen kans de bal van dichtbij in te schieten. Aan de andere kant brak een Jonathan spits alleen door maar kwam Mark Sluis overtuigend uit en blokte het schot. Vlak voor rust was Jonathan dichtbij de openingstreffer maar Van Amerongen ruimde onorthodox op via de paal. Sluis stond vervolgens andermaal met een reflex op de juiste plek.

De tweede helft begon al gauw goed voor DEV dat uit een corner op 1-0 kwam. Paul Okkersen draaide de bal in en vond het hoofd van broer René die hard inkopte. De blijdschap in het Doornse kamp was groot, maar met nog een half uur te spelen moesten alle zeilen bijgezet worden. Dat gebeurde ook, en de Doornse inzet bleek afdoende om Jonathan buiten de eigen zestien te houden. Echt grote kansen kregen de bezoekers namelijk niet meer, ondanks het opstellen van vier aanvallers. Eenmaal moest Sluis nog ingrijpen, een schot van schuin voor de goal werd onschadelijk gemaakt. De sterk spelende Tim Kas werd vervangen door Martin Nell nadat Helder Pedro Salazo zijn plek aan Charles van Ligten overliet. Omdat ook DEV niet meer scoorde floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Gouveia-Pereiraaf.

Voor DEV wacht na deze zoete overwinning de confrontatie met directe concurrent Musketiers uit Elst.

Sluis; van Amerongen, R. Okkersen, V. Pedro Salazo, Kemper, van Beugen, P. Okkersen, Hegger, H. Pedro Salazo (van Ligten), Andeweg, Kas (M. Nell)