Ingezonden: DEV Doorn onderuit bij VRC

27 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een rommelige wedstrijd met veel fouten over en weer eindigde uiteindelijk in het voordeel van het thuisspelende VRC. Na een 2-2 ruststand liep de Veenendaalse ploeg, ondanks kansen voor DEV, uit tot 4-2.

door Gerben van Veldhuijsen

DEV startte de wedstrijd zonder de geschorste Paul Okkersen, zijn plek op het middenveld werd ingevuld door Pieter Hegger. De eerste gevaarlijke momenten ontstonden voor het doel van VRC, de verdedigers van VRC hadden de eerste minuten moeite Rick Andeweg en Helder Pedro Salazo af te stoppen. Andeweg ontsnapte aan zijn man, werd gevloerd door de keeper, maar de scheidsrechter gaf voordeel waarna Pieter Hegger bij de tweede paal Helder Pedro Salazo vond. Na 6 minuten schoot hij zo de 0-1 tegendraads binnen. Heel erg lang kon DEV daar niet van genieten want binnen tien minuten stond het weer gelijk. Een indraaiende corner verdween door zwak ingrijpen van de Doornse verdediging bij de eerste paal in het net, 1-1. VRC maakte gebruik van de balvaste spits en opkomende middenvelders waardoor met name snelle uitvallen gevaarlijk werden. Zo ontstond ook de 2-1, een uitgespeelde counter. Aan de andere kant kreeg DEV ook een aantal kansen, Andeweg had twee schoten met links die kracht misten en een dribbel waarbij hij vergat te schieten. Pieter Hegger lobte een bal over de voor zijn doel staande keeper over. Het was uiteindelijk Tim Kas die DEV op gelijke hoogte bracht, een sterke rush en schot van Helder stuitte viel de paal voor de voeten van Kas, 2-2. VRC had daarna nog een aardige kans op een treffer, en er werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft gingen beide ploegen door op gelijke voet, zonder veel overtuiging te tonen. Het was toch VRC dat snel na rust de voorsprong pakte nadat een bal tussen verdediging en doelman niet goed verwerkt werd door Mark Sluis. Met alleen Victor Pedro Salazo op de doellijn wist de spits de 3-2 binnen te schieten. DEV gaf niet op en ging op zoek naar de volgende gelijkmaker. Er onstonden een paar behoorlijke kansen met onder andere kopballen van Rene Okkersen, een schot voorlangs van Andeweg en een volley van Gerben van Veldhuijsen die over ging. De grootste mogelijkheid was echter voor Andeweg die een voorzet van Charles van Ligten van dichtbij op de keeper schoot en de opvolgende rebound van Helder die hard over ging. Na die missers viel het doek voor DEV toen Michael van Beugen verkeerd indraaide en VRC de fout afstrafte 4-2.

Een jammerlijk verlies voor DEV. Volgende week gaat de ploeg van Michel van Aken op bezoek bij Elinkwijk.

Sluis; Kemper (van Ligten), R. Okkersen, Victor Pedro Salazo, van Amerongen, van Veldhuijsen, van Beugen, Hegger, Kas (van Schoonhoven), Andeweg, Helder Pedro Salazo