Carnaval barst los in Driebergen

13 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Vanaf december zijn de Sparrenarren weer volop bezig met het carnaval. Er zijn al diverse uittredens geweest en er komen er nog een aantal aan. Een uittreden is een avond op bezoek gaan met de Sparrenarren naar mensen die zelf moeilijk de deur uit kunnen, zoals gehandicapten en bejaarden. Voor deze mensen is er gezellige live muziek en een aantal spetterende optredens van de Sparrakkers en Dansmariekes. Bijna het gehele jaar zijn zij bezig om uiteindelijk een mooie voorstelling te kunnen geven. Dit zou zonder de voortreffelijke leiding van een aantal trainsters en de sloven (begeleiders van alle kinderen) niet mogelijk zijn.

Op vrijdag 17 februari barst het officiële carnaval los in Driebergen. Vanaf dat moment wordt Driebergen officieel omgedoopt in Sparrenrijck. Eerst wordt om 16.00 uur de vlag gehesen bij het oude gemeentehuis. Op zaterdagochtend is er het jaarlijkse dweilen op de Traay. Vervolgens is er de grote optocht, tal van verschillende wagens en groepen mensen hebben hier weer veel werk van gemaakt en staan klaar om te beginnen. Na de optocht is de prijsuitreiking in Maupertuus aan de Horstlaan Altijd een hele gezellige gebeurtenis.

's Avonds begint de grote carnavalsavond vanaf 21.00 in Maupertuus. Zorg voor kaarten in verband met de drukte. Op maandag en dinsdag gaat het carnaval verder in de Leuterie (clubgebouw rugbyclub Pink Panthers). Helaas is dinsdag alweer de laatste dag van het carnaval. Eerst is er 's middags vanaf 15.00 uur de abdicatie van de Jeugdhofhouding. 's Avonds vanaf 21.00 uur is er de abdicatie van de ,,grote'' hofhouding. Tussendoor wordt de vlag bij het gemeentehuis weer gestreken. Iedereen die van gezelligheid houdt, is van harte welkom.

advertentie
advertentie