Bezorgbakker Roosen: ,,Weer oliebollen voor Alpe d'HuZes in Leersum''

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Net als vorig jaar bakt Bezorgbakker Ronald Roosen uit Leersum op zaterdag 4 februari (9.00 uur tot 16.00 uur) oliebollen voor de kankerbestrijding in het winkelcentrum in Leersum. ,,De eerste keer was het een enorm succes en daarom heb ik dit jaar gelijk besloten het nog eens over te doen'', zegt Ronald Roosen. ,,En natuurlijk gaat de opbrengst weer voor 100% naar de Alpe d'HuZes actie van Anouk en David van de Velde. Dat betekent dat per 10 bollen minstens 5 euro naar het goede doel gaat. Minstens ja, want mensen mogen natuurlijk ook meer geven'', benadrukt Roosen.

Om er voor te zorgen dat elke verdiende euro naar Stichting Alpe d'HuZes kan worden overgemaakt, heeft Bezorgbakker Roosen er weer voor gezorgd dat alle benodigdheden gesponsord worden.

De ingrediënten voor de oliebollenmix worden dit jaar gesponsord door Zeelandia en Klaas de Poel BV. De olie om in te bakken en de bakbenodigdheden worden geleverd door Bakkerij Bos uit Maarsbergen. Omdat het de hele week winters koud wordt, heeft Roosen ook nog gezorgd voor een tent van Van der Neut verhuur. Ook de stroomvoorziening wordt gesponsord, door Boswijk-Doorn BV. Als klap op de vuurpijl helpt collega Remmert van den Berg de hele dag belangeloos om de bollen te bakken. Niets staat succes meer in de weg.

World Cancer Day

Min of meer bij toeval valt World Cancer Day ook op 4 februari. ,,Het is een dag om even stil te staan bij al die mensen die elke dag te maken hebben of krijgen met die rotziekte'', zegt Anouk van de Velde. ,,Daarom vind ik het heel mooi dat wij op deze dag proberen zoveel mogelijk geld op te halen met onze eerste grote actie voor Alpe d'HuZes. Op 7 juni ga ik op één dag weer zo vaak als mogelijk op de fiets naar de top van de Alpe d'Huez uit solidariteit voor iedereen die met kanker te maken krijgt. Zaterdag fiets ik ook tegen kanker. Alle bestellingen uit Leersum, die vóór zaterdag binnenkomen, ga ik op de racefiets bezorgen.''

Bestelbus

Voor de grote bestellingen en die buiten het dorp kan eventueel de bestelbus van moeder Margot Lantinga worden ingezet. Deze is sinds dit weekend omgetoverd tot de rijdende reclamezuil van leersumfietst-tegenkanker.nl. Alle bedrijven, die €100 of meer sponsoren, krijgen een mooi plekje op de Kangoo. Inmiddels hebben al acht bedrijven zich aangesloten bij de actie en Alra Letters heeft kosteloos van alle bedrijfslogo's stickers gemaakt. ,,Maar mijn auto is nog lang niet vol'', zegt Margot. ,,Wij hopen dat nog meer bedrijven zich melden voor sponsoring, want elke euro die we mee kunnen nemen naar Frankrijk brengt de overwinning op kanker weer iets dichterbij.''

Alvast oliebollen bestellen voor 4 februari? Dat kan telefonisch: 06 20 39 93 72 of stuur een e-mail naar: info@bezorgbakkerroosen.nl. Meer weten over Alpe d'HuZes of Anouk en David van de Velde financieel ondersteunen? Ga dan naar www.leersumfietst-tegenkanker.nl.

advertentie
advertentie