Nieuwe brochure Open Atelier is uit

Nieuws

AMERONGEN - De brochure 2012 met de nieuwe cursussen en workshops van het Open Atelier Amerongen is uit. De cursussen en workshops dienen als stimulans voor diegenen die actief willen bezig zijn op creatief gebied en richten zich op alle leeftijden. De lessen worden gegeven door professionele docenten met een academische opleiding. Een aantal cursussen zijn basiscursussen die gedurende een langere tijd lopen en die in het Open Atelier al enige tijd met succes worden gegeven. Deze staan open voor voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast worden er korte workshops gegeven waarin een speciaal thema, onderwerp of een bepaalde techniek centraal staat en wordt uitgediept.

In de komende maand staan er al diverse cursussen en workshops op de agenda. Op 18 januari start Caroline Kraayenga met ,,Beter leren tekenen''. Deze cursus is voor jeugdigen van 7-14 jaar en wordt gehouden zes woensdagen om de week van 14.00 tot 15.30 uur. Jasione van Esch leert vanaf 20 januari cursisten vanaf 14 jaar hoe te beginnen met schilderen in olieverf. Dit in negen lessen op vrijdagavond om de veertien dagen van 19.30 tot 22.00 uur. Willen de eigen ideeën in keramiek vorm krijgen, dan vertelt Jessica Benjamins hoe dat in zijn werk gaat. Iedereen vanaf 14 jaar is welkom op vier opeenvolgende dinsdagen te beginnen op 24 januari van 12.00 tot 14.00 uur. De cursus ,,Schilderen met wol'' voor volwassenen wordt door Marja Hofmeijer op vier woensdagavonden gegeven van 19.30 tot 22.00 uur. Eerste avond op 25 januari. De negen lessen durende cursus ,,tekenen en schilderen'' van Inge van Noortwijk geeft de gewenste verdieping in diverse teken- en schildertechnieken en materialen. Hiervoor kan op twee verschillende dagen worden ingeschreven te weten op maandagavond om de week vanaf 30 januari van 19.30-21.30 uur en op donderdagochtend om de week vanaf 26 januari van 09.15-11.15 uur.

Een vrije werkplaats (het inloopatelier) biedt gelegenheid om zelfstandig te werken. Het vrije atelier is twee dagdelen per week open en wel elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en elke woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Deelname hieraan is op ieder moment mogelijk. Materiaal voor keramiek is aanwezig, voor tekenen en schilderen dient eigen materiaal worden meegenomen. Draaischijven, schildersezels, enz. zijn aanwezig.

De uitgebreide cursusfolder ligt beschikbaar op diverse adressen als bibliotheek, apotheek, artsenwachtkamers en in verschillende winkels en staat op de website www.skiam.nl. Het cursusprogramma wordt ook op aanvraag toegezonden. Schrijf of bel naar het Open Atelier Amerongen 0343 450 459 of mail naar openatelier@skiam.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30