Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

Terugblik

Het jaar is bijna om, tijd om de balans op te maken. Het was een druk jaar op de kinderboerderij. Er is veel onderhoud gepleegd en er zijn nieuwe projecten gerealiseerd. Voor de exploitatie van de kinderboerderij ontvangt het boerderijbestuur een subsidie van de gemeente, maar deze is bij lange na niet genoeg om alle kosten te dekken. Met name de personeelskosten (een fulltime beheerder is op een bedrijf met 15.000 bezoekers per jaar eigenlijk onontbeerlijk) trekken een zware wissel op het budget. De noodzakelijke gelden vult het bestuur aan met opbrengsten uit eigen activiteiten, zoals het jaarlijkse schaapscheerdersfeest, de vrijmarkt, de verkoop uit het winkeltje, de kinderfeestjes, en dergelijke. Ook de donateurbijdragen kunnen als vaste inkomstenbron niet worden gemist. Alle projecten die buiten het reguliere onderhoud vallen, worden gefinancierd met geld van sponsoren. Dankzij de gulle giften heeft het bestuur dit jaar heel veel projecten kunnen realiseren.

Projecten

Het was een druk jaar wat projecten betreft. In januari is nieuw sanitair aangelegd voor bezoekers. In mei is de ecotuin feestelijk geopend en in september is de fietsbaan in gebruik genomen.

De ecotuin is opgezet als kijk-, rust- en luisterplek met veel verschillende planten en dieren voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij de tuin voor lessen aan scholen en gebruikt de IVN de tuin voor cursussen.

De fietsbaan met konijnenheuvel is in oktober feestelijk geopend. De baan heeft de vorm van een acht. In de grootste binnenring is een konijnenheuvel aangelegd. De heuvel is eigenlijk een grote ren van 12 bij 8 meter die is afgedekt met gaas. In een hoek van de ren is aarde gestort waar de konijnen kunnen graven. Kinderen kunnen over het lage hek klimmen en in de ren de konijnen knuffelen. Op dit moment wordt de boerderij geschikt gemaakt voor bezoekers en worden dieren in hokken buiten ondergebracht. Het bestuur wil hierbij nogmaals alle sponsoren hartelijk danken.

Onderhoud

Ook is er veel onderhoud uitgevoerd. In maart is via de actie NL Doet hulp geboden bij het schilderwerk. In het voorjaar heeft de beheerder nieuw terrasmeubilair aangeschaft. Een van de kippenhokken is omgebouwd tot volière. Met alle projecten is een grote inhaalslag gemaakt wat onderhoud en voorzieningenniveau betreft.

Activiteiten

De voorbereidingen voor de viering van kerstavond op 24 december met alle dieren van de boerderij zijn in volle gang. Het belooft een unieke belevenis te worden tussen 17.30 en 19.30 uur voor kinderen en ouders. Iedereen is uitgenodigd, toegang is gratis.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl.

advertentie
advertentie