Nieuw tennispark Manger Cats in maart klaar

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,De teamspirit is enorm", zegt Monique de Jonge, bestuurslid van tennisvereniging Manger Cats. ,,En dat komt natuurlijk omdat we er ontzettend voor hebben moeten knokken." De Jonge doelt op de strijd die de tennisclub het afgelopen jaar heeft moeten leveren om het stadium te bereiken waarin men nu verkeert. Aan de Arnhemsebovenweg, waar de vereniging al 76 jaar haar basis heeft, ging vorige maand de schop in de grond voor de bouw van een nieuw clubhuis en de aanleg van nieuwe banen. Voor deze noodzakelijke renovatie heeft de vereniging 'alles uit de kast moeten halen' maar dankzij de steun van de leden, de gemeente en de Stichting Waarborgfonds Sport worden nu daadwerkelijk de contouren van een nieuw tennispark zichtbaar.

door Jan de Beer

De werkzaamheden verlopen volgens Monique de Jonge zeer voorspoedig: ,,De verwachting is dat het gerenoveerde park eind maart in gebruik kan worden genomen", meldt ze. ,,De nieuwe banen zullen aan het einde van dit jaar klaar zijn, en inmiddels is ook reeds gestart met het leggen van de vloer voor het nieuwe clubhuis."

Dat clubhuis, een fraaie zogeheten 'cottage', komt op een andere plaats, namelijk in het midden van het tennispark zodat men de verrichtingen op de banen goed kan volgen. ,,Het oude pand was in zeer slechte staat" verklaart De Jonge. ,,We zijn daarom erg blij met de nieuwbouw. Ook omdat het dan weer een plek wordt om gewoon eens met iemand af te spreken."

Wat betreft de banen stond eigenlijk Smashcourt als ondergrond op het verlanglijstje, omdat deze banen bij elk weertype goed bespeelbaar zijn. Maar dat werd volgens De Jonge te duur: ,,Het zou zo'n anderhalve ton schelen. Daarom is gekozen voor gravel, dat is in aanleg voordeliger. Op de lange termijn is het echter wel duurder in onderhoud. Gravel is overigens een baansoort die ook bij toptennis wordt gebruikt en we onderscheiden ons daarmee van diverse andere tennisclubs die op kunstgras spelen."

De afgelopen weken werd het beeld op het tennispark helemaal bepaald door bulldozers die de locatie rigoureus bewerkten. Een memorabel tafereel, zeker voor oudere leden. ,,Hoewel iedereen erg blij is met de renovatie, zal het oude park natuurlijk wel gemist worden", zegt De Jonge. ,,Sommige dingen worden 'veilig gesteld', zoals de stoeptegels. En ook de barkrukken en de bankjes uit de kleedkamers worden opgeschilderd om hergebruikt te worden. Heel veel vrijwilligers helpen hieraan mee. Iedereen is enorm betrokken bij de renovatie, sommige oudere leden zijn er bijna dagelijks mee bezig."

Vanwege de grote bedrijvigheid op het tennispark is onlangs ook een bijeenkomst georganiseerd om de omwonenden van de laatste stand van zaken op de hoogte te brengen. Daarbij is onder meer gemeld dat de ontsluiting van het tennispark om redenen van verkeersveiligheid gewijzigd zal worden. De hoofdingang zal aan de zijde van 'Het Lekkere Watertje' gesitueerd worden. Het tennispark kan dan zowel langs de banen als over het bestaande bospad bereikt worden.

Er is volgens Monique de Jonge, vanwege eerdergenoemde steun, een stevige financiële basis voor de renovatie. ,,Maar extra financiële ruimte blijft altijd wenselijk", benadrukt ze. ,,Te meer omdat wij de enige tennisvereniging binnen de Utrechtse Heuvelrug zijn die niet gesubsidieerd wordt. We zullen daarom binnenkort meerdere sponsoracties organiseren. En we hopen natuurlijk dat het met dit nieuwe tennispark in het vooruitzicht voor velen extra aantrekkelijk is om als sponsor op te treden."

advertentie
advertentie