Honderden vrolijke kinderen ontvangen Sinterklaas

22 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op deze zonnige zaterdag van 21 november leek het wel of Sinterklaas het warme Spanje zelf had meegebracht naar Amerongen. Bij een lekker zonnetje klonken ontelbaar veel vrolijke noten door Amerongen en op de Hof, voor het oude gemeentehuis. Terwijl de Sint rustig optrok richting het dorp, oefenden ongekend veel kinderen liedjes en pietendansjes ter verwelkoming van de Goedheiligman, terwijl een drietal namaakagenten en tientallen Pieten de stemming erin brachten.

door Manus van Gent

Hoe het komt, blijft geheim - maar zeker is wel dat Sinterklaas een zwak heeft voor Amerongse kinderen. Hij bezoekt dit dorp altijd als laatste in de regio, maakt zijn intocht steeds op verrassende manier en zorgt gewoonlijk voor een originele ontvangst.

Vele sintvrijwilligers uit Amerongen maken er telkens een groot kinderfeest van. Op deze stralende dag kwamen Sinterklaas en zijn Hoofdpiet stapvoets aanrijden in een open jachtkoets, beladen met cadeaus. Een vertederend Haflingpaardje trok de kostbare vracht tot voor het raadhuisbordes waar de Sint uitsteeg onder luid gejuich. Liedjes en hoempa muziek maakten het feest compleet.

De wethouder sprak een hartelijk welkom en de Sint was blij er weer te zijn en nodigde de vele kinderen uit het feest voort te zetten in De Uithof, waar amper plaats was voor zoveel verjaardagsgasten. Een cadeau voor iedereen was tevens de afscheidsgroet van Sinterklaas.

advertentie
advertentie