Bijeenkomst PCOB-Driebergen over Voltooid leven

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De PCOB-Driebergen organiseert maandag 14 november om 14.00 uur in de Morgensterkapel een presentatie over het levenseinde, onder de titel 'Voltooid Leven'. De PCOB staat midden in de samenleving. En die samenleving verandert in snel tempo. Steeds komen er nieuwe vragen op ons af. We kunnen onze ogen ervoor sluiten, maar je kunt je ook verdiepen in de veranderende samenleving en je eigen standpunt bepalen.

Deze middag stelt de PCOB-Driebergen een onderwerp aan de orde dat volop in de publiciteit staat: het zelf bepaalde levenseinde.

Waarom mag iemand die zijn leven als voltooid ervaart niet kiezen voor een 'zelfgekozen einde'? Moet je als oudere alle medische mogelijkheden aangrijpen om je leven zo lang mogelijk te rekken? Hoe ga je om met een partner, familielid of vriend die hier heel anders over denkt dan jijzelf? Wie de laatste tijd de krant en de tv, het programma 'Schepper en Co' bijvoorbeeld, een beetje volgt, weet dat deze vragen bij een breed publiek leven.

PCOB is blij dat Dhr. Dick Hofman, rustend huisarts in Driebergen, en Mevr. Ingrid Deij, als pastor verbonden aan het Hospice in Heerenwegen in Zeist, dit onderwerp bij ons in willen leiden. Er is uiteraard volop gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen. De middag wordt gehouden in de Morgensterkapel, achter de M&M-kerk, Mellvil van Carnbeelaan 34 in Driebergen. Aanvang 14.00 uur. Gasten en belangstellenden hartelijk welkom. Als u vragen heeft of problemen met vervoer kunt u bellen met de secretaris tel. 0343 512716.

advertentie
advertentie