Zoekend Pink Panthers gaat onderuit tegen zichzelf

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - The Pink Panthers zijn zondag op het natte veld letterlijk en figuurlijk onderuit gegaan. De vijfde ronde in de eerste klasse van de nationale rugbycompetitie tegen RC The Bassets was geen topper voor de Driebergenaren; 8-13.

De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van de vader van één van de spelers. Na de kick off door the Pink Panthers zette het Bassets team uit Sassenheim meteen druk op de verdediging met als resultaat in de derde minuut al een penalty kick die de zeer goede kicker verzilverde, 0-3.

The Panthers was zeker niet in paniek en ging in de aanval, maar had ook te kampen met kleine fouten. Een prachtige cross kick van Jeffrey Nuijten over de breedte van het veld, stelde in de tiende minuut Peter Waardenburg in de gelegenheid de eerste try voor the Panthers aantekenen, 5-3. De conversie werd niet benut door Jeff.

Zeven minuten later had The Bassets de verdediging van The Panthers tuk. Door niet goed opletten hadden de Sassemheimers spelers over in de driekwartlijn waardoor zij hun eerste try scoorden; met de benutte conversie erbij: 5-10. Door een toegekende penalty kick aan de The Panthers kon Warrick Rhoda de stand op 8-10 te zetten. Panthers kwam maar niet tot een goede afgeronde aanval, waardoor langzaamaan ook de frustratie in het team sloop. In de allerlaatste minuut van de eerste helft zette The Bassets via een penalty kick de ruststand op 8-13

De tweede helft bracht geen verandering in deze stand. The Pink Panthers bleef op zoek naar zichzelf. Wat niet lukte doordat alles wat het team probeerde niet lukte of werd afgefloten door de scheidsrechter. In totaal kregen The Panthers zes kicks mee, en zesentwintig tegen. Zo kon The Bassets zegevierend terug naar Sassenheim.

De komende vier weken spelen the Pink Panthers alleen uit wedstrijden, met als eerste zondag 16 oktober DSR-c in Delft.