Pink Panthers in het nieuw maar zonder punten

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - The First XV van Rugby Club The Pink Panthers speelde afgelopen zondag zijn tweede wedstrijd in de landelijke eerste-klasse. Voorafgaand aan het eerste thuisduel werden de spelers in hun nieuwe outfit gestoken. Helaas brachten de nieuwe tenues geen geluk.

Vorige week in en bij Amstelveen gingen de mannen in het roze onderuit met 17-8. Deze wedstrijd misten de Panthers wegens blessures en vakanties nog negen spelers. Afgelopen zondag kwam RC Waterland uit Purmerend op bezoek te Driebergen.

Waterland, dat door een ruime overwinning (56-0) van een week eerder meteen wakker en alert speelde, scoorde al in de 3de minuut met een uitgespeelde try. Daarbij werd de conversie niet benut. De Panthers waren toen ook wakker en verplaatste het spel meteen richting de zijde van Waterland. Hierdoor scoorde the Pink Panthers al in de 8ste minuut hun try en met de benutte conversie stond het 7-5. Hierna volgde een duel tussen twee teams die heerlijk aan elkaar gewaagd waren. Met in de 32ste minuut weer en try van Waterland, nu met conversie (7-12). Drie minuten later volgde een kick op de palen van The Panthers: 10-12. In de slotminuut van de eerste helft scoorde the Panthers hun tweede try, ditmaal zonder de conversie te benutten: 15-12.

In de tweede helft ging het lekker door, de Driebergse rugbyers werden tot twee keer op ongeoorloofde wijze gestopt door de Waterlanders waardoor ze twee keer een kick op de palen konden nemen. De kickers waren echter niet scherp. Vervolgens scoorden beide ploegen een try, waardoor het een nek-aan-nekrace bleef. Tien minuten voor tijd pakte Waterland de voorsprong met een try, plus conversie: 20-26. Hiermee kwam de druk volledig bij de thuisploeg te liggen. Uiteindelijk lukte het de rugbyers uit Driebergen niet om het verzet van Waterland te breken en in de allerlaatste minuut bepaalden de bezoekers met een benutte penalty-kick de eindstand op 20-29.

Komende zondag nemen de mannen van The First XV het in Leiden op tegen DIOK.

Namen bij de teamfoto:

Eerste rij: (zittend) Thomas Veenhof, Rey Stephens, Marten Kampman, Vincent Piet Lehmann, Peter Waardenburg en Jeffrey Nuijten.

Tweede rij: Shaheen Baadjies (Coach) Warrick Rhoda, Bas Geurtsen, Daan van Buuren, Bryan Keijzer, Mark van Alphen,

Herman van Eikeren, Geoffrey de Zeeuw, Michel Eskes, Roger Nuijten (manager)

Achterste rij: Pradeep Hiemstra, Glenn Nuijten, Joost Lehmann, Xander van Mourik (captian) Jeroen van Amerongen, Rabbe Borchert, Marijn Tinus Schut en Anton Nuijten (manager en bestuurslid technische zaken)