Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Celstraf geëist tegen brandstichter politiecel

Nieuws

DRIEBERGEN/DOORN (JPU) - De officier van justitie in Utrecht heeft maandag een jaar gevangenisstraf geëist tegen een 39-jarige man uit Driebergen die in Doorn brand heeft gesticht in het politiebureau en een agent in zijn arm heeft gebeten. De verdachte heeft zich volgens de officier ook schuldig gemaakt aan zeer ernstig huiselijk geweld.

,,Ze moeten iemand toch niet met twee aanstekers in zijn cel laten", vertelde de verdachte aan de rechtbank. De rechtbank beschouwde dat als een verkapte bekentenis dat de verdachte zelf brand had gesticht in de cel van het politiebureau in Doorn. De verdachte vertelde dat hij precies een maand geleden was opgepakt nadat hij bij zijn ouders in Driebergen twee ruiten had kapotgemaakt. Tijdens het verhoor had hij een politieagent in de arm gebeten. Twee agenten hadden hem vervolgens met veel geweld tegen de grond geslagen. Daar herinnerde de verdachte zich niets van. Hij gaf wel aan dat hij niets te drinken kreeg in de cel. Hij had erge dorst maar de agenten reageerden niet op zijn geroep. Daarop had hij een kledingstuk in brand gestoken. Daarop had hij nog niets te drinken gekregen maar hij was platgespoten door de agenten die door de rook waren gealarmeerd.

De verdachte had al eerder een agent mishandeld toen hij was opgepakt nadat hij in Driebergen zijn vriendin een tand uit de mond had geslagen. In januari zou hij die vrouw ook met haar vingers tussen de badkamerdeur hebben geklemd waardoor de toppen van twee vingers waren afgescheurd. Daarna deed de vrouw aangifte dat ze veel vaker was mishandeld. De verdachte ontkende dit. Zijn ex-vriendin was een labiele vrouw die dit allemaal had verzonnen, zei hij.

De rechtbank doet op 19 september uitspraak.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 1 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 11 uur geleden