Gevangenisstraf geëist tegen 27-jarige Driebergenaar

Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Ik leef geen dag meer zonder angst. Mijn hele leven is veranderd." Dat schreef een vrouw uit Veenendaal aan de rechtbank over de gevolgen van de overval in haar woning aan de Munnikenweg. Een 27-jarige Driebergenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval hoorde donderdag vier jaar en negen maanden gevangenisstraf eisen. De verdachte ontkent.

Een hele nare overval, stelde de rechtbankpresident al tijdens de zitting vast. De overvallers deden zich voor als bezorgers van TNT. Er waren twee vrouwen in de woning. De twee mannen mishandelden de vrouwen en bonden ze vast. Ze richtten ook nog een vuurwapen op hun slachtoffers. Ze maakten sieraden buit. De overvallers reden weg in een rode Citroën die twee weken eerder in Austerlitz was gestolen. Toen ze te voet verder moesten vluchtten, rukte een omstander de bivakmuts van een hoofd van een van de vluchtende verdachten.

In de bivakmuts zat DNA van de Driebergenaar. Volgens de officier zat er ook DNA van deze verdachte aan de kabelbinder waarmee de slachtoffers waren vastgebonden. De officier vond dat voldoende bewijs. Ook achtte ze diefstal van de auto bewezen. De officier vertelde dat ze van plan was om vijf jaar cel te eisen, maar omdat de zaak zo lang heeft stilgelegen, was ze iets milder. De officier wil ook € 2000,- schadevergoeding voor de slachtoffers.

Er waren nog drie verdachten in deze zaak maar hun zaken zijn geseponeerd. Volgensde raadsman is er ook tegen de Driebergenaar geen enkel bewijs. Het feit dat zijn DNA in de muts is gevonden, bewijst niet dat hij iets met de overval te maken heeft zei Van Schaik. Hij vroeg vrijspraak.

De uitspraak is op 15 september.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47