Gevangenisstraf geëist tegen 27-jarige Driebergenaar

Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Ik leef geen dag meer zonder angst. Mijn hele leven is veranderd." Dat schreef een vrouw uit Veenendaal aan de rechtbank over de gevolgen van de overval in haar woning aan de Munnikenweg. Een 27-jarige Driebergenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval hoorde donderdag vier jaar en negen maanden gevangenisstraf eisen. De verdachte ontkent.

Een hele nare overval, stelde de rechtbankpresident al tijdens de zitting vast. De overvallers deden zich voor als bezorgers van TNT. Er waren twee vrouwen in de woning. De twee mannen mishandelden de vrouwen en bonden ze vast. Ze richtten ook nog een vuurwapen op hun slachtoffers. Ze maakten sieraden buit. De overvallers reden weg in een rode Citroën die twee weken eerder in Austerlitz was gestolen. Toen ze te voet verder moesten vluchtten, rukte een omstander de bivakmuts van een hoofd van een van de vluchtende verdachten.

In de bivakmuts zat DNA van de Driebergenaar. Volgens de officier zat er ook DNA van deze verdachte aan de kabelbinder waarmee de slachtoffers waren vastgebonden. De officier vond dat voldoende bewijs. Ook achtte ze diefstal van de auto bewezen. De officier vertelde dat ze van plan was om vijf jaar cel te eisen, maar omdat de zaak zo lang heeft stilgelegen, was ze iets milder. De officier wil ook € 2000,- schadevergoeding voor de slachtoffers.

Er waren nog drie verdachten in deze zaak maar hun zaken zijn geseponeerd. Volgensde raadsman is er ook tegen de Driebergenaar geen enkel bewijs. Het feit dat zijn DNA in de muts is gevonden, bewijst niet dat hij iets met de overval te maken heeft zei Van Schaik. Hij vroeg vrijspraak.

De uitspraak is op 15 september.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04