Veelbelovende exposities Van der Burg

Nieuws

LEERSUM - Met haar debuutexpositie toont Cornelie van der Burg dat ze op kunstzinnig gebied veel in haar mars heeft. Als praktiserend huisarts had ze naar eigen zeggen ,,een hoofd vol ideeën, maar nooit tijd”. Tot enkele jaren geleden bleef het bij haar bij dromen over mooie dingen maken. In 2008 startte ze met het vervaardigen van figuratieve beelden in steen, brons en keramiek, een jaar later gevolgd door het schilderen van grote kleurrijke realistische schilderijen in olieverf. Haar exposities in Leersum en Maarn tonen uiteenlopende werken van een geïnspireerde kunstenaar.

door Caro van den Berg

Bij binnenkomst in het atelier vallen direct de grote schilderijen in olieverf en de beelden in keramiek in het oog. De werken van Van der Burg kenmerken zich door heldere kleuren, mensen en dieren, geïnspireerd op het buitenland, realistisch maar niet fotografisch. Ze is haar hele leven al geboeid door kunst. ,,In mijn studententijd had ik geen cent te makken, maar kocht voor mijn laatste geld wel kunst op de vrijmarkt”, vertelt ze. Jarenlang deed ze niets met haar ideeën om zelf met kunst aan de slag te gaan tot ze in 2008 in contact kwam met beeldhouwster en keramiste Nanda van der Vliet uit Maarn. ,,Voor mij was dit de start om door te gaan met beelden maken”, aldus Van der Burg. Haar enthousiasme voor het schilderen begon een jaar later, toen ze gevraagd werd om mee te doen met een workshop schilderen van kunstenares Sil van Mil uit Zierikzee. Met veel plezier besteedt ze inmiddels een groot deel van haar vrije tijd aan zowel schilderen als beeldhouwen. Door een ingrijpende verbouwing van haar woning beschikt ze over een professioneel atelier met de juiste belichting waardoor haar werken goed tot hun recht komen. De exotische mensen en dieren die ze geschilderd heeft, lijken dan ook bijna van het doek te kunnen stappen. Ook buiten valt tijdens haar expositie te genieten, want wandelend door de tuin staan diverse beelden in brons en kunsthars tussen het groen opgesteld. Plezier staat voor haar duidelijk voorop: ,,Schilderen en beeldhouwen is voor mij genieten, hier word ik echt blij van”.

De debuutexposities van Van der Burg vinden plaats op 28 en 29 mei van 14.00 - 1700 uur op Dam 1, en op 4 en 5 juni van 12.00 - 17.00 uur aan de Kapelweg 16 in Maarn. Website: www.cornelievanderburg.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 8 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31